Decizie istorică în Serie A. Ce modificări urmează să sufere regulamentul

Ștefănescu Dragoș 29.06.2022, 21:51
Decizie istorică în Serie A. Ce modificări urmează să sufere regulamentul

În sezonul trecut din Serie A, AC Milan a câștigat titlul de campioană după o lungă perioadă de secetă. Milanezii au terminat pe primul loc al clasamentului, la o distanță de doar două puncte în fața lui Inter. Din sezonul viitor, Serie A va avea parte de o modificare istorică. Șefii fotbalului din Italia au hotărât ca în caz de egalitate între primele două clasate, acestea să joace un meci decisiv la finalul sezonului.

Modificare istorică în regulamentul din Serie A

În sezonul trecut din Serie A, AC Milan a reușit să câștige titlul de campioană. Milanezii au terminat pe primul loc în clasament, la o distanță de doar două puncte în fața rivalilor de la Inter.

Din sezonul viitor, regulamentul din Serie A va suferi o modificare istorică. Federația Italiană de Fotbal a anunțat o nouă regulă în situația în care primele două clasate termină sezonul la egalitate de puncte. Până acum, criteriul de departajare în astfel de situații era golaverajul sau meciurile directe din timpul sezonului.

Conform L’Equipe, din sezonul viitor, în cazul egalității de puncte între primele două clasate din Serie A, acestea vor juca un meci de baraj. Dacă după 90 de minute meciul se termină la egalitate, se va trece direct la executarea penalty-urilor. Cel care a insistat pentru acestă nouă regulă este chiar președintele Federației Italiene de Fotbal, Gabriele Gravina. Șefii fotbalului italian au luat în calcul și varianta în care vor exista trei sau mai multe echipe cu același număr de puncte. În această situație se va face un clasament bazat pe meciurilor directe. Primele două clasate vor disputa însă meciul de baraj pentru titlul de campioană.

Serie A a mai avut parte de această reguă o singură dată în istorie. În 1964, la Roma, Bologna a jucat meciul decisiv cu Inter și a cucerit al șaptelea său titlu de campioană a Italiei.

Cei de la Football Italia au notat că în cazul egalității de puncte între echipe aflate în alte zone ale clasamentului, departajarea se va face în funcție de meciurile directe.

Lautaro nu ia în calcul plecarea de la Inter Milano

În ciuda faptului că Lautaro Martinez mai are contract cu Inter până în vara anului 2026, s-a tot vorbit despre plecarea acestuia la altă echipă. Argentinianul a fost dorit cu insistență de Atletico Madrid și Tottenham însă el a rămas la Milano.

Recent, Lautaro a vorbit despre viitorul său și a subliniat încă o dată că nu ia în calcul plecarea de la Inter Milano.

Planul meu este clar: îmi doresc foarte mult să rămân la Inter și din sezonul viitor. Nu am primit niciun mesaj din partea clubului până astăzi, dar vreau să continui la Inter și de acum înainte”, a spus Lautaro Martinez, citat de jurnalistul Fabrizio Romano.

Urmăriți Playsport.ro și pe