Declarație de dragoste pentru Gică Hagi. Jucătorul care a recunoscut că „Regele” e cel mai bun antrenor

Ștefănescu Dragoș 16.11.2022, 08:55
Declarație de dragoste pentru Gică Hagi. Jucătorul care a recunoscut că „Regele” e cel mai bun antrenor

Echipa națională U20 a României se pregătește pentru ultimele două meciuri amicale din acest an. ”Tricolorii” mici vor juca cu Italia și Polonia. Pentru aceste partide, Daniel Pancu l-a convocat în premieră pe Andrei Borza. Jucătorul de la Farul a fost extrem de emoționat dar nu a uitat să-i mulțumească lui Gică Hagi, pe care-l consideră antrenorul ideal.

La prima convocare în națională, Andrei Borza nu l-a uitat pe Gică Hagi

Naționala U20 a României va disputa două partide amicale tari în următoarea perioadă. ”Tricolorii” mici vor înfrunta Italia și Polonia. În vederea acestor meciuri, Daniel Pancu a chemat în premieră la lot mai mulți tineri jucători. Printre aceștia se numără și Andrei Sebastian Borza (17 ani).

Borza evoluează la Farul Constanța. În acest sezon el a bifat 16 meciuri pentru formația constănțeană, reușind să marcheze un gol și să ofere o pasă decisivă în Superliga. În sezonul trecut el a jucat în trei partide pentru Farul, în campionat. Fundașul s-a născut la Năvodari și este este un produs al Academiei Gică Hagi.

După convocarea în premieră la naționala U20, Andrei Borza a fost foarte emoționat. El nu a uitat însă să-i transmită un mesaj de mulțumire lui Gică Hagi, cel care i-a acordat multă încredere în ciuda vârstei sale fragede. Totodată, Borza îl consideră pe ”rege” antrenorul ideal.

A fost un sentiment foarte plăcut să fiu convocat, mai ales că sunt cu doi, trei ani mai mic. O iau pas cu pas, sper să ajung şi la naţionala U-21. Daniel Pancu este un antrenor foarte bun, chiar îmi place cum gândeşte tactica.

Părinţii mei m-au îndrumat la fotbal. Domnul Gheorghe Hagi este un antrenor foarte bun, este antrenorul visurilor mele, ca să zic aşa. Obiectivul este să marchez cât mai multe goluri şi să am cât mai multe apariţii”, a spus Andrei Borza pentru FRF TV.

Lotul României U20 pentru meciurile cu Italia și Polonia

PORTARI: Răzvan Sava (CFR Cluj), Paul Toroc (Ripensia Timișoara), Denis Oncescu (SC Dinamo 1948)

FUNDAȘI: Ionuț Mitran (CSM Slatina), Cristian Ignat (FC Rapid 1923), Matei Ilie (Padova / Italia), Sergiu Rimovecz (CSM Reșița), Costin Amzăr (SC Dinamo 1948), Sebastian Borza (Farul Constanța), Gabriel Buta (FC Unirea Dej), Denis Radu (Politehnica Timișoara)

MIJLOCAȘI: Ovidiu Perianu (FC Botoșani), Aurelian Ciuciulete (Unirea Constanța), Andrei Pandele (Unirea Constanța), Robert Filip (U.S. Alessandria / Italia), Luca Mihai (A.C. Trento / Italia), Mario Bratu (ACS Petrolul 52), Ahmed Bani (SC Dinamo 1948), Rareș Pop (UTA Arad), Alexandru Mogoș (Ripensia Timișoara)

ATACANȚI: Ianis Stoica (FCSB), Luca Andronache (Farul Constanța), Ionuț Cojocaru (Farul Constanța)