Destinație-surpriză pentru Moruțan. Galatasaray, la un pas de a-l vinde: ce echipă e disperată să-l ia

Ioan Valentin Oprea 26.04.2023, 14:25
Destinație-surpriză pentru Moruțan. Galatasaray, la un pas de a-l vinde: ce echipă e disperată să-l ia

Olimpiu Moruţan îşi va încheia, în vară, perioada de împrumut petrecută în Serie B, la Pisa, dar Galatasaray nu pare deloc interesată să îl mai păstreze pe fostul jucător al FCSB-ului. Potrivit jurnaliştilor turci, Moruţan va evolua în continuare în Italia.

Nicolo Schira, un specialist pe piaţa transferurilor, a precizat, de curând, că şefii Pisei se află în tratative cu Galata, pentru a-l achiziţiona definitiv pe fotbalistul român. Publicaţia din Turcia, Fanatik, scrie, în schimb, că şansele ca Moruţan să rămână la Pisa sunt reduse.

Salernitana, favorită să obţină semnătura românului

Italienii ar fi înaintat, până în prezent, o ofertă de trei milioane şi jumătate de euro, mult sub pretenţiile financiare ale echipei de pe Bosfor, care solicită cinci milioane şi jumătate de euro. O altă echipă din „Cizmă”, Salernitana, a intrat, între timp, pe fir şi a devenit favorită în a obţine semnătura lui Moruţan.

Conform ziariştilor din Turcia, Salernitana se află deja în discuţii avansate cu oficialii lui Galatasaray, iar impresarul lui Moruţan, Giovanni Becali, e, la rândul său, implicat în negocieri. Sosirea lui Moruţan e condiţionată însă de rămânerea Salernitanei pe prima scenă fotbalistică din Italia. Trupa de pe „Stadio Arechi” e în acest moment pe locul al 14-lea în Serie A şi are un avans de şapte puncte faţă de ocupanta ultimului loc retrogradabil.

Moruţan, care a sărbătorit în 25 aprilie vârsta de 24 de ani, nu a mai marcat pentru Pisa de la începutul lunii februarie. Internaţionalul român a înscris atunci primul gol al Pisei în victoria cu Perugia, scor 2-1. În sezonul actual, Moruţan şi-a trecut numele pe lista marcatorilor de doar şase ori.

Urmăriți Playsport.ro și pe