Destrămarea marii FC Barcelona e aproape! Președintele Joan Laporta vrea să scape de jucători importanți, dar și de Ronald Koeman

Marian Cărăvan / 25.05.2021, 11:13
Destrămarea marii FC Barcelona e aproape! Președintele Joan Laporta vrea să scape de jucători importanți, dar și de Ronald Koeman

Barcelona a ratat titlul în LaLiga pentru al doilea an la rând și se anunță schimbări majore la catalani. Destrămarea marii FC Barcelona e aproape. Președintele Joan Laporta vrea să scape de jucători importanți, însă nici antrenorul Ronald Koeman nu are postul asigurat.

Destrămarea marii FC Barcelona e aproape

Barcelona a pierdut și în acest sezon lupta în LaLiga în fața Madridului. Dacă în sezonul trecut, titlul a ajuns la Real Madrid, la capătul sezonului 2020-2021 campioană s-a ăncununat cealaltă formație din captala Spaniei, Atletico. Barcelona a terminat pe locul al al treilea și se anunță schimbări majore la catalani.

Președintele Joan Laporta vrea să scape de jucători importanți, însă nici postul antrenorului Ronald Koeman nu este asigurat. Astfel, în următoarea perioadă de mercato, gruparea de pe Camp Nou se va despărți de trei jucători. Conform presei internaționale, se pregătesc să-și facă bagajele Jordi Alba, Junior Firpo și Jean-Clair Todibo. Firpo e pe lista unor echipe din Anglia și Italia, în timp ce Todibo va continua la Nice, echipă la care a fost împrumutat în sezonul trecut. De asemenea, este de așteptat ca de la Barcelona să mai plece jucători precum Umtiti, Neto sau Braithwaite. Cât privește banca tehnică, postul lui Ronald Koeman nu e asigurat. Gruparea catalană e pe punctul de a se despărți de tehnicianul olandez.

Vor fi și sosiri la Barcelona

Pe lângă anunțatele plecări, vor fi și sosiri pe Camp Nou. Catalanii au rezolvat deja trei transferuri. Kun Aguero, Eric Garcia şi Memphis Depay sunt transferurile anunțate de catalani. Kun Aguero vine de la campioana Angliei, Manchester City, cu care va disputa și finala Ligii Campionilor. Aguero și-a luat adio de la fani în stil de mare campion. La ultimul meci de campionat, câștigat cu 5-0 în fața lui Everton, a marcat două goluri și a bătut un record istoric care îi aparținea lui Wayne Rooney.

Astfel, cu cele două reușite din meciul cu Everton, Aguero a devenit jucătorul cu cele mai multe goluri marcate în Premier League pentru un singur club. Argentinianul a marcat 184 de goluri de goluri pentru Manchester City și a bătut recordul lui Wayne Rooney. Acesta are în palmares 183 de goluri marcate pentru Manchester United. După zece ani în Premier League, Sergio Aguero vine la Barcelona, să facă echipă cu conaționalul său, Lionel Messi.

Până atunci, fotbalistul cotat la 25 de milioane de euro mai are de luptat cu Manchester City în finala Ligii Campionilor. Meciul dintre Manchester City și Chelsea e sâmbătă, 29 mai, de la ora 21:45, la Porto.