Dezvăluire fabuloasă. Ce mânca mereu Hagi înainte de Mondialul fantastic din ’94. Ar fi putut să-și cumpere absolut orice, dar a ținut un regim strict

Alex Matei 19.05.2023, 13:05
Dezvăluire fabuloasă. Ce mânca mereu Hagi înainte de Mondialul fantastic din ’94. Ar fi putut să-și cumpere absolut orice, dar a ținut un regim strict

După doar doi ani petrecuţi pe „Santiago Bernabeu”, la Real Madrid, Gică Hagi s-a transferat în Serie A. A evoluat, timp de două sezoane, la Brescia, dar începutul nu a fost deloc unul de vis pentru „Rege”. La finalul primului an în Serie A, Brescia lui Hagi a retrogradat în divizia secundă.

Giovanni Becali, impresarul din acea perioadă a lui Hagi, a povestit, la podcastul „Tare de tot cu Viorel Grigoriu”, că Hagi era cu moralul la pământ, după retrogradarea în Serie B. Agentul a împărţit, mai mult de jumătate de an, acelaşi apartament cu Hagi, pentru a-i fi alături şi a-l ambiţiona. La Brescia, Hagi ţinea un regim strict şi mânca deseori salată de conopidă crudă.

Până la urmă, orice şut în fund e un pas înainte. Hagi s-a legat de Brescia şi a retrogradat în Serie B, în primul sezon petrecut în Italia. Am stat apoi timp de şapte-opt luni cu Gică, la Brescia, într-un apartament de 250 de metri pătraţi. Am învăţat să măcânc şi salata de conopidă crudă, cum făcea el, fiindcă ţinea un regim”, a rememorat Giovanni Becali.

A revitalizat-o pe Brescia

Hagi a făcut apoi o parte a doua a sezonului excelentă, iar „Brescia Romena” a revenit pe prima scenă a fotbalului din „Cizmă”. Evoluţiile apreciate de la Brescia şi, mai ales, prestaţiile de la Campionatul Mondial din SUA l-au readus pe Hagi în atenţia marilor granzi ai Europei. După turneul american, Hagi s-a întors în Primera Division şi a bătut palma cu Barcelona.

Am stat acolo pentru a-i ţine moralul. Lucescu trăgea, de asemenea, de el să se antreneze, că atlfel nu îl bagă pe teren. A tras de el şi a dat şapte-opt goluri în retur, plus assit-uri şi a băgat-o pe Brescia în Serie A. Gică a făcut asta singur, în ultimele zece partide. Brescia era pe locul şapte sau opt, dar a început Gică să-şi dea drumul la joc. A venit Mondialul din America, iar după Mondial a urmat Barcelona”, şi-a amintit, plin de satisfacţie, Becali.

La un pas de a se transfera în Mexic

În 1996, după aventura de pe „Camp Nou”, „Regele” a fost la un pas să plece în Mexic, la Tigres. Hagi urma să încaseze un salariu anual de 1,6 milioane de dolari, dar pe fir au intrat başkanii de la Galatasaray. La capătul mai multor runde de negocieri, Hagi s-a ales cu un salariu de două milioane de dolari pe sezon.

În plus, „Regele” a încasat un cec gras după ce trupa de pe Bosfor a cucerit Cupa Uefa şi Supercupa Europei. Potrivit lui Giovanni Becali, în cei cinci ani petrecuţi în Turcia, Hagi a câştigat peste 30 de milioane de dolari.

După Barcelona, a urmat Tigres. Aveam biletele luate pentru Mexic şi vorbeam atunci de un milion şi şase sute de dolari, dar l-au dorit cei de la Galatasaray. La Galata, a câştigat în cinci ani tot ce a vrut el. A câştigat atâţia bani încât a avut curajul să îşi deschisă această Academie. Hagi a câştigat cei mai mulţi bani la Galata, nu la Real sau Barcelona. Acolo plătea un milion de dolari pe an doar taxele”, a explicat Giovanni Becali.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe