Dezvăluiri făcute de Cornel Dinu despre situația de la Gaz Metan Mediaș. Ce sumă de bani a dispărut din club

Giosanu Catinca 15.02.2022, 09:28
Dezvăluiri făcute de Cornel Dinu despre situația de la Gaz Metan Mediaș. Ce sumă de bani a dispărut din club

Cornel Dinu a făcut declarații terifiante despre situaţia de la Gaz Metan Mediaş. Gruparea se află în pragul falimentului, însă fostul antrenor și oficial dinamovist acuză că o mare parte din bani au fost sustrași de persoane din interiorul clubului.

Cornel Dinu, despre situația de la Gaz Metan Mediaș: ”Au dispărut 3,5 milioane de euro”

Gaz Metan Mediaș are probleme din ce în ce mai mari. Mai mulți jucători ai trupei lui Ilie Poenaru și-au reziliat, luni, 14 februarie, contractele. Printre ei se numără: Gabriel Moura, Vlad Morar, Vâlceanu, Matricardi, Horj, Dobrescu, Francisco Junior, Mihai Lixandru, Ioan Filip, Grădinaru, precum și Irobiso. Fotbaliștii au recurs la acest gest din cauza restanțelor salariale.

Gaz Metan nu reuşeşte să-şi achite din datoriile faţă de staff şi jucători nici după ce l-a vândut pe Yuri Matias la CFR Cluj. Medieșenii au mai încasat și o tranşă din drepturile TV. Datoriile sunt însă mult prea mari pentru a face față situației. Cornel Dinu cunoaște amănunte din interiorul clubului.

Am fel de fel de informaţii, am o anumită simpatie faţă de Gaz Metan. Nu că se luptă cu Dinamo. Am o melancolie. Gaz Metan are un lot bun, cu care ar trebui să se salveze. Am mulţi prieteni, prieteniile sunt de mare onoare, durează. Când vreau să aflu ceva, mă interesează din punct de vedere fotbalistic, mă apropii de adevăr.

S-au petrecut nişte lucruri neverosimile. Au dispărut vreo 3 milioane şi jumătate. Are jucători foarte buni, în repriza a doua au fost superiori CFR-ului.”, a declarat Cornel Dinu, pentru Telekom Sport.

”Este premeditare”

Ex-oficialul a declarat că din club au dispărut nu mai puţin de 3,5 milioane de euro în ultimii ani. În plus, spune că dispariţia clubului Gaz Metan de pe harta fotbalului românesc este premeditată.

Yuri, în ziua respectivă, pleacă la CFR. Lucrurile nu sunt în regulă. La această echipă, având nişte sponsori puternici… Nu se poate să ajungi în halul ăsta. Probabil este şi o premeditare. Nu-şi merită locul.”, a mai spus Cornel Dinu.

Jucătorii de la Gaz Metan au cedat

Ioan Filip, unul dintre jucătorii care au fost declaraţi liberi de contract, a vorbit, zilele trecute, despre restanțele salariale şi a spus că toţi jucătorii vor să plece de la echipă.

Suntem într-o situaţie foarte grea. Nu ştiu dacă va mai rămâne vreun jucător la echipă până luni. Ne-au fost scăzute deja două puncte. Săptămâna viitoare urmează alte două. Cred că luni toţi jucătorii vor pleca.

Nu se mai poate. Aşa este foarte greu. Nu poţi rămâne undeva nouă luni fără bani. Nu se mai poate în halul ăsta. Am fost păcăliţi, am fost minţiţi, am crezut, dar nu mai putem. Am înţeles că a fost o şedinţă cu un om foarte puternic financiar. Trebuie să ia o decizie rapidă pentru că noi nu mai putem. Toată lumea vrea să plece luni. Probabil vor rămâne cei de aici din Mediaş.

Daca nu ai un viitor, nu ai de ce să rămâi. Avem toţi familii, copii, toţi ne gândim la viitor. Aşa nu se mai poate.”, a declarat Ioan Filip, după meciul cu CFR.