Dialog halucinant între Darren Cahill și Simona Halep: „Ești o rușine”

Simion Andrei / 23.09.2021, 11:20

Unul dintre motivele rupturii dintre Darren Cahill și Simona Halep poate consta în dialogurile dure pe care aceștia le-au avut de-a lungul timpului. Cum și rezultatele lipsesc, iar salariul australianului este unul uriaș, e de înțeles decizia Simonei.

Unul dintre dialogurile incredibile între Darren Cahill și Simona Halep a fost surprins de camerele TV. Relația dintre antrenorul australian și cea mai bună jucătoare de tenis din România a fost una foarte bună de-a lungul colaborării, însă cu toate acestea au existat și clinciuri între cei doi.

Unul dintre cele mai încinse momente a avut loc la ultima ediție a Turneului Campioanelor.

Dialog halucinant între Darren Cahill și Simona Halep, la Turneul Campioanelor din 2019

La ultima ediție a Turneului Campioanelor, în 2019 mai exact, între Darren Cahill și Simona Halep a avut loc un dialog halucinant.

Într-un moment de frustrare, australianul i-a transmis atunci Simonei că „a fost o rușine pe teren”. Puțini își mai amintesc de acest lucru, deoarece momentele frumoase pe care cei doi le-au petrecut de-a lungul colaborării au umbrit rarele astfel de ieșiri.

Ieri s-a produs o adevărată undă de șoc în sportul din România, când Simona Halep a anunțat că s-a despărțit de Darren Cahill. Halep colabora cu Cahill din 2015, excepție fiind pauza de aproape un an a australianului din 2018.

Alături de el, sportiva noastră a fost timp de 64 de săptămâni lider WTA și a cucerit două Grand Slam-uri: Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019.

După toate aceste rezultate incredibile, drumurile lor se despart definitiv.

Cum l-a enervat Simona Halep pe Darren Cahill în 2019

Ultima ediție a Turneului Campioaneilor s-a disputat în 2019, cea din 2020 fiind anulată din cauza pandemiei. În sferturile competiției, Simona Halep s-a duelat atunci cu Karolina Pliskova. Ea a fost eliminată după 3 seturi, scor 0-6, 6-2, 6-4.
La scorul de 3-2 în decisiv pentru sportiva cehă, Darren Cahill și-a pierdut cumpătul atunci și a avut o reacție care a făcut înconjurul lumii:

Simona, Simo, uită-te la mine! În ultimele trei game-uri ai fost o ruşine pe teren. Haide! Nu poţi să câştigi acest meci dacă joci cum ai făcut-o în ultimele trei game-uri!
Trebuie să intri în meci. Concentrează-te pe teren. Nu ai avut niciun motiv să pierzi cum ai făcut-o aici. Pierzi energie, pierzi adâncime în lovituri. Ai vreo şansă să te regăseşti în acest set? Uită de scor! Cum o să închei acest meci?”, îi spunea Cahill atunci, spre stupefacția presei internaționale.

Darren Cahill: „A trebuit să fiu mai dur… Nu i-am spus ei ca persoană că a fost o rușine.”

Ulterior, antrenorul australian s-a văzut nevoit să ofere și o explicație la cele întâmplate:

Este o provocare mare acel moment, nu este ceva ce ai vrea să faci ca antrenor. A trebuit să fiu mai dur… Nu i-am spus ei ca persoană că a fost o ruşine, am vorbit despre comportamentul ei în acele trei game-uri. Cred că aş face-o încă o dată dacă ar trebui… Nu este o poziţie plăcută în care să se afle un antrenor, dar cred că nu îmi făceam cum trebuie munca dacă nu o certam”, a declarat Cahill, pentru The Advertiser.

Halep a recunoscut după acel meci că a fost surprinsă de ieșirea antrenorului ei, dar a spus că e convinsă că a meritat totul:

A fost un mic impact pentru mine, dar sunt sigură ca meritam deoarece nu eram calmă. Am schimbat ceva în atitudinea mea. Toată lumea știe că lucrez la asta. Am fost puțin enervată pe mine că am făcut asta și sunt sigură că l-am enervat și pe el”, spune Halep.

Darren Cahill, mesaj emoționant pentru Simona Halep. Ce i-a transmis australianul.

În 2018 a refuzat să coboare în teren la solicitarea Simonei

Un alt mic conflict între Cahill și Halep a avut loc în 2018, la turneul WTA de la Montreal. Australianul a refuzat atunci să coboare pe teren la solicitarea Simonei Halep și a surprins pe toată lumea:

Simona m-a chemat pe teren la mijlocul setului al doilea, dar am realizat că nu putea ieși nimic bun din acel moment.
Îi puteam spune că e emoțională, dar cel mai important, ca antrenor, este să-ți înveți jucătoarea să-și rezolve singură problemele. A fost pentru prima dată când am refuzat să intru pe teren. I-am arătat că nu vin!”, spunea Cahill.

În ciuda acestor episoade tensionate care au avut loc, între Darren Cahill și Simona Halep a existat o colaborare de succes și o frumoasă relație de prietenie. Chiar în primăvara acestui an, Cahill a venit în România și a stat o bună bucată de timp pentru a o ajuta pe Simona să se antreneze.