Diana Belbiță, victorie istorică în UFC! “Prințesa Războinică” a reușit să “spargă gheața”

Sorin Chiriac / 25.07.2021, 13:48
Diana Belbiță, victorie istorică în UFC! “Prințesa Războinică” a reușit să “spargă gheața”

Diana Belbiță, victorie istorică în UFC! “Prințesa Războinică” a reușit să “spargă gheața”. Sportiva din România a reușit în gala desfășurată în Las Vegas, prima victorie în UFC. Belbiță a învins-o pe sportiva americană Hannah Goldy.

Diana Belbiță, victorie istorică în UFC! “Prințesa Războinică” a reușit să “spargă gheața”

După prima victorie românească în UFC, obținută luna trecută de Nicolae Negumereanu (26 de ani), a venit rândul Dianei Belbiță să-i calce pe urme sportivului român. Duminică noapte în cadrul galei UFC 32 din Las Vegas, Diana Belbiță (25 de ani) a înfruntat-o pe americanca Hannah Goldy.  Sportiva americană avea până la meciul cu Belbiță, 5 victorii și o singură înfrângere.

”Prințesa Războinică” a reușit să se impună în meciul cu Goldy, americanca neavând nicio șansă în fața româncei. Belbiță s-a impus la decizie unanimă, toti cei 3 arbitri dându-i scorul de 30-27 româncei. Pentru România este prima victorie a unei sportive în celebrul circuit UFC.

”Prințesa Războinică” din România

Până la meciul cu Hannah Goldy, Diana Belbiță a mai avut două meciuri în UFC. Ambele meciuri fuseseră pierdute de sportiva româncă. După meciul pierdut în 2019, Belbiță a fost aspru criticată în România.

După victoria de duminică noapte, Diana Belbiță a dat câteva declarații imediat după terminarea partidei.

Am pierdut două meciuri la rând, voiam neapărat să îl câștig pe acesta. Am muncit foarte mult pentru această victorie și sunt fericită. Bărbații cred că fetele slăbuțe nu sunt puternice, dar să știți că suntem. Știam despre Hannah că este puternică și că îmi va fi greu să o fac KO.

Am muncit un an pentru acest meci. Înainte de fiecare antrenament m-am gândit că este ultima mea șansă, că orice ar fi trebuie să câștig”, a declarat Belbiță după meci.

Canada a doua casă pentru Diana Belbiță

În 2019, după ce a fost extrem de dezamăgită de valul de critici care s-a abătut asupra ei după înfrângerea din UFC, Belbiță a luat decizia să părăsească România. Sportiva s-a stabilit în Canada unde locuiește și se antrenează în prezent. Ea este antrenată de românul Alin Hălmăgean. După plecarea în Canada, Belbiță a dat căteva declarații în care își justifica decizia.

În primul rând, e cu totul și cu totul alt nivel aici. În plus, aici am fost acceptată foarte bine. În România, ca fată, toți se uită un pic ciudat la mine. Aici nu s-a întâmplat așa ceva. Socializăm altfel și toată lumea e egală, toți ne simțim la același nivel. Aș putea compara Canada cu un oraș în care am stat: Oradea. De ce? Pentru că e liniște, lumea e liniștită.

Deși inițial am crezut că o să vin doar pentru o scurtă perioadă de timp, am decis să rămân aici. În România voi veni doar în vizită, cel puțin cât timp părinții mei vor fi în țară, pentru că intenționez să-mi clădesc un viitor aici și să-i aduc și pe ei”, spunea Diana Belbiță, în urmă cu doi ani.