VIDEO. Prima victorie românească în UFC, pe tărâmul lui Conor McGregor! Nicolae Negumereanu a intrat în istorie

Ștefănescu Dragoș 20.06.2021, 08:49

Nicolae Negumereanu este singurul român care luptă în UFC. În această noapte, luptătorul român l-a întâlnit în gala UFC on ESPN 25 pe sportivul american Aleksa Camur.

VIDEO. Prima victorie românească în UFC, pe tărâmul lui Conor McGregor! Nicolae Negumereanu a intrat în istorie

UPDATE. Nicolae Negumereanu l-a învins pe Aleksa Camur la decizie.

Premieră istorică în UFC, cea mai renumită gală de arte marțiale mixte. Brașoveanul Nicolae Negumereanu este primul român care câștigă o luptă într-o gală UFC.
Negumereanu l-a învins pe americanul Aleksa Camur, în gala UFC on ESPN 25, la capătul unei lupte de trei runde. Doi arbitri i-au acordat victoria luptătorului român, la decizie, în timp ce al treilea l-a văzut învingător pe Aleksa Camur.

Câteva dintre cele mai importante momente ale luptei dintre Nicolae Negumereanu și Aleksa Camur pot fi văzute în clipul de mai jos.


Un român promite spectacol în UFC, pe tărâmul lui Conor McGregor! Intră în cușcă pentru o super luptă

Luptătorul român Nicolae Negumereanu va avea un meci greu în această seară în gala UFC on ESPN 25 din Las Vegas. El îl va avea ca adversar pe americanul de origine bosniacă Aleksa Camur. Gala va avea ca ”main event” meciul dintre Koreean Zombie și Dan Ige. În aceeași gală participă mai mulți luptători cunoscuți pentru fanii MMA-ului, ca Aleksey Oleynik, Marlon Vera sau Matt Brown.

Negumereanu este brașovean și are 26 de ani. El este legitimat la Dinamo Brașov și are un palmares remarcabil în cariera sa de profesionist MMA, pe care a început-o în 2016: 9 victorii înainte de expirarea timpului (6 prin KO) și o singură înfrângere. Brașoveanul a pierdut în ultimul său meci, din martie 2019, în faţa rusului Saparbeg Safarov, cu care a luptat în debutul său în UFC, la categoria semigrea.

Negumereanu este încurajat de majoritatea luptătorilor din România. Aceștia au trimis mai multe mesaje de încurajare pentru cel poreclit ”Nick”. Cel mai entuziast susținător al lui Negumereanu este Alexandru Lungu care a fost unul dintre idolii luptătorului brașovean.

Am pariat 100 euro pe Nic, până acum nu am dat greș, câștigă Nic, este pronosticul meu aviz “patrioților“ care de cele mai multe ori țin cu străinii! Forța Nic, hai România!”, este mesajul transmis de cel poreclit ”muntele Bihorului”.

Lucian Bute și Sandu Lungu idolii lui Negumereanu

”Nick”Negumereanu s-a apucat de sporturi de contact fiind inspirat de sportivii Lucian Bute și Alexandru Lungu, care ulterior i-a devenit antrenor și prieten. Amintindu-și de perioadele de sacrificii și muncă asiduă în care se antrena de câteva ori pe zi, Negumereanu povestește:

Am vârsta de 26 de ani și pot să zic că toată viața mea am dedicat-o sportului. Eram odată în cameră, mă pregăteam pentru următorul antrenament și mă uitam pe Facebook. Toți prietenii mei erau erau pe terasă și eu mă pregăteam de antrenament – ăsta, în ziua respectivă, era al treilea antrenament. Și-am zis «Bă, sacrificiul ăsta, într-o zi o să dea roade!». Și așa a fost. Eu am ajuns acum la un nivel foarte înalt. Prietenii mei – nu vreau să se înțeleagă ceva urât – ei sunt tot pe terasă. Eu sunt în UFC, lupt în cea mai mare promoție de MMA din lume”.

Ultimate Fighting Championship (UFC) este cea mai mare promoție de arte marțiale mixte din lume, care găzduiește cei mai mulți dintre luptătorii de top din clasament în sport și produce evenimente peste tot în lume. A fost fondată în noiembrie 1993 și are sediul în Las Vegas, Nevada, Statele Unite ale Americii. În prezent are înregistrați 1003 sportivi, dintre care 157 femei.