Dinamo a transferat un jucător, care a evoluat titular la FC Barcelona! E dublu câștigător al Champions League și are două medalii la Olimpiadă

Gabriel Peneș / 29.03.2021, 15:31
Dinamo a transferat un jucător, care a evoluat titular la FC Barcelona! E dublu câștigător al Champions League și are două medalii la Olimpiadă

Dinamo a transferat un jucător, care a evoluat titular la FC Barcelona! E dublu câștigător al Champions League și are două medalii la Olimpiadă. E vorba de unul dintre cei mai titrați sportivi francezi, ajuns la vârsta de 36 de ani. Dar nu e vorba de un fost coleg de echipă de-ai lui Leo Messi. Iar transferul a fost realizat de echipa handbal masculin a clubului din Ștefan cel Mare.

Dinamo a transferat un jucător, care a evoluat titular la FC Barcelona!

Minunea s-a întâmplat, dar nu la fotbal. Dinamo a transferat un jucător, care a evoluat titular la FC Barcelona! Nu, nu e vorba de o vedetă antrenată de Ronald Koeman, ci de handbalistul francez Cedric Sorhaindo (36 de ani). CS Dinamo București a anunțat astăzi că echipa de handbal masculin a semnat cu vedeta franceză un contract pe două sezoane.

Vedeta mondială Cedric Sorhaindo a semnat cu Dinamo! Cel mai titrat handbalist străin care a evoluat vreodată în România va juca în alb-roşu. Managementul echipei masculine de handbal Dinamo anunţă transferul jucătorului francez Cedric Sorhaindo pentru următoarele două sezoane. În vârstă de 36 de ani, internaţionalul francez a jucat în ultimii 11 ani la FC Barcelona”, se spune în comunicatul emis de CS Dinamo, conform digisport.ro.

Dinamo a transferat un jucător, care a evoluat titular la FC Barcelona! E dublu câștigător al Champions League și are două medalii la Olimpiadă
Dinamo a transferat un jucător, care a evoluat titular la FC Barcelona! Cedric Sorhaindo e dublu câștigător al Champions League și are două medalii la Olimpiadă/Sursa foto: Facebook – Cedric Sorhaindo

E dublu câștigător al Champions League și are două medalii la Olimpiadă

Cedric Sorhaindo are un palmares absolut fabulos. Pivotul de 1,93 m înălțime și 100 de kilograme este dublu câştigător al Ligii Campionilor, cu Barcelona (2011 şi 2015), conform Agerpres. De asemenea, are în palmares 5 trofee ale Cupei Mondiale a cluburilor (2013, 2014, 2017, 2018, 2019), 10 campionate câştigate în Spania, 8 cupe, 7 Cupe ale Regelui şi 9 Supercupe. Cu naționala Franței, Sorhaindo a câștigat o medalie de aur și una de argint la Jocurile Olimpice (2012, respectiv, 2016), 4 titluri mondiale și 2 titluri europene.

Ca distincţii personale, Sorhaindo a fost desemnat cel mai bun apărător din campionatul francez (2006 şi 2009), cel mai bun pivot din campionatul francez 2009, dar și cel mai bun pivot la Jocurile Olimpice din 2016. Jucătorul a fost distins cu Legiunea de Onoare, în grad de Cavaler, în 2013. Cedric Sorhaindo s-a născut pe 7 iunie 1984, în La Trinite (Martinica) şi s-a format ca junior în oraşul natal. Prima echipă profesionistă a fost Angers Noyant, în 2001. Din 2004 până în 2009 a jucat la Paris Handball, iar după un popas de numai şase luni la Toulouse s-a transferat la Barcelona unde a cunoscut consacrarea mondială.

Cedric Sorhaindo este primul transfer anunţat în vederea viitorului sezon competiţional. Planul CS Dinamo este să revină în cea mai importantă competiţie intercluburi, EHF Champions League. La ora actuală, dinamoviștii sunt lideri în Liga Zimbrilor, la 7 puncte distanță de Dobrogea Sud. CS Dinamo are și ea în palmares o Cupă a Campionilor, câștigată, însă, acum 56 de ani, în 1965.