Dinamo atinge încă o bornă negativă. Nu doar pentru club, ci și pentru Liga 1

Ștefănescu Dragoș 14.03.2022, 10:05
Dinamo atinge încă o bornă negativă. Nu doar pentru club, ci și pentru Liga 1

Dinamo a debutat în play-out-ul Ligii 1 cu o înfrângere în derby-ul cu Rapid. După acest eșec, echipa alb-roșie a bifat un nou record negativ.

Dinamo, un nou record negativ

Duminică seară, Rapid și Dinamo s-au duelat în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. Deby-ul de la Mioveni a fost câștigat categorit de giuleșteni cu scorul de 3-1. În urma acestui nou eșec, Dinamo s-a îndepăratat și mai mult de obiectvul propus, salvarea directă de la retrogradare. Echipa alb-roșie se află la 9 puncte în spatele primului loc ce asigură menținerea în Liga 1, ocupat de FC U Craiova 1948.

În derby-ul cu Rapid, Dinamo a bifat un record negativ în Liga 1. Potrivit We Love Stats, Dinamo a folosit un număr uluitor de jucători în această ediție de campionat. Formația alb-roșie a utilizat nu mai puțin de 53 de jucători, record absolut în Liga 1. Acesta a fost bifat în repriza secundă a meciului cu Rapid, când Uhrin l-a trimis în teren pe atacantul Christian Irobiso.

Topul este completat de Pandurii, Unirea Urziceni, Gloria Buzău și Universitatea Craiova, cu 52 de jucători folosiți într-un singur sezon. Toate aceste echipe au retrogradat la finalul sezoanelor în care au folosit 52 de jucători.

Dusan Uhrin, neîncrezător în șansele de salvare ale lui Dinamo

Dusan Uhrin a revenit pe banca lui Dinamo cu o înfrângere dureroasă în derby-ul cu Rapid. Tehnicianul pare deja împăcat cu ideea că echipa sa nu va reuși să se salveze direct de la retrogradare în acest sezon.

La finalul partidei de la Mioveni, Uhrin a subliniat că jucătorii săi au făcut foarte multe greșeli individuale și vor fi taxați pentru acestea. Tehnicianul a lăsat de înțeles că va avea o discuție cu ei în care va încerca să îi responsabilizeze suplimentar. Uhrin a spus de asemenea că nu are foarte mult timp la dispoziție pentru a redresa echipa, deși consideră că în cele 8 meciuri rămase de disputat se poate realiza acest lucru. Principala condiție este ca jucătorii săi să nu mai facă atât de multe erori individuale.

Am făcut multe greșeli individuale. Este imposibil să joci un fotbal bun cu astfel de greșeli. Cred că am făcut un joc bun în a două repriză. Asta este fotbalul. Nu vreau să vorbesc despre cine este de vină. Trebuie analizată bine situația. O să vorbesc personal cu jucătorii. Trebuie să pregătesc echipa pentru baraj. Trebuie să îmbunătățim foarte multe lucruri. Nu este o situație foarte bună. Avem mulți jucători accidentați, sper să își revină. Sunt realist, trebuie să vorbim de baraj.

Sunt multe puncte rămase. Dacă vrei să construiești o echipa nu poți să schimbi atât de mult. Nu am mult timp la dispoziție. Fiecare meci este decisiv. Nu avem așa de mult timp. Dacă jucătorii nu au încredere, nu avem cum să progresăm”, a declarat Dusan Uhrin.