Dinamo câștigă duelul cu Sporting, însă ratează calificarea la “masa verde”. Gest lipsit de fair-play din partea lui Fuchse Berlin

Giosanu Catinca / 27.02.2021, 18:12
Dinamo câștigă duelul cu Sporting, însă ratează calificarea la “masa verde”. Gest lipsit de fair-play din partea lui Fuchse Berlin
Dinamo București a avut o săptămână de foc în European Handball League. ​Echipa de handbal masculin a învins Sporting Lisabona cu 32-31 într-un meci restanță din Grupa B în European Handball League. Cu toate acestea, reprezentanta României a ratat calificarea la “masa verde”.

Dinamo câștigă duelul cu Sporting, însă ratează calificarea la “masa verde”

Dinamo București a învins Sporting Lisabona cu 32-31 în European Handball League, dar a ratat calificarea pe propria mână în optimile de finală ale European Handball League.

Partida dintre cele două rivale a început cu un minut de reculegere în memoria lui Alfredo Quintana, portarul echipei FC Porto, decedat sâmbătă, 26 februarie.

Omul începutului de joc a fost Pedro Veitia Valdez, care a reușit să marcheze 3 goluri în primele 8 minute. În urma golurilor bifate de el, Sporting a luat un avans de două goluri, 4-2. De la acest scor, Dinamo a preluat controlul total al jocului. Dragoș Hanțaru a fost surpriza pregătită de Constantin Ștefan. Interul stânga a reușit să-și pună amprenta pe prima repriză. Echipa sa a trecut în avantaj în minutul 13 la 6-5. Până la pauză, formația s-a desprins la 5 goluri diferență, 17-12. Deja calificată în „optimi”, Sporting nu a mai părut la fel de conectată la joc ca în partida tur, iar Dinamo a reușit să înscrie multe goluri ușoare, pe contraatac, capitol la care a excelat Răzvan Gavriloaia.

La începutul reprizei a doua, dinamoviștii au atins diferența maximă, de șase goluri (19-13). La acest rezultat, și trupa din Ștefan cel Mare s-a mai relaxat. A văzut și o eliminare de 2 minute la Savenco, iar jocul s-a „câinilor” s-a dereglat, permințând gazdelor să revină și să egaleze la 22-22 în minutul 46.

Dinamo a ținut însă să câștige acest meci și a trimis forțe proaspete pe teren în ultima parte a jocului. Astfel, băieții lui Constantin Ștefan au obținut o victorie la limită, cu 32-31.

Dinamo București a învins Sporting Lisabona cu 32-31
Dinamo București a învins Sporting Lisabona cu 32-31

Gest lipsit de fair-play din partea lui Fuchse Berlin

Dinamo nu s-a putut bucura prea mult de victoria cu Sporting. Și asta, pentru că a pierdut orice șansă de calificare în optimile de finală, după ce partida Sporting Lisabona – Fuchse Berlin, restanță din etapa a 3-a, a fost omologată cu 10-0 la „masa verde”.

Lusitanii au primit victoria la „masa verde” cu Fuchse Berlin, cu câteva ore înainte, astfel că își asiguraseră deja calificarea. În cazul în care partida respectivă s-ar fi jucat pe teren, situația înaintea ultimelor jocuri din grupă ar fi fost Sporting – 8 puncte, Dinamo – 7 puncte.

EHF a decis mai multe meciuri la „masa verde”, amânate din cauza pandemiei, din moment ce nu a mai fost timp pentru reprogramarea lor. Doar că în Liga Campionilor, forul continental a schimbat. La fel, și sistemul. Totodată, oficialii le-a oferit tuturor echipelor o șansă să meargă mai departe în fazele eliminatorii. Din cauză că unele jocuri nu au fost decise pe teren, valoarea ierarhiilor nu au reflectat în totalitate realitatea.