Dinamo, lăsată fără aer! Reclamați la TAS, „câinii” au ajuns pe mâinile FIFA: „S-a creat un precedent”

Robert Zanfir / 18.11.2021, 23:19
Dinamo, lăsată fără aer! Reclamați la TAS, „câinii” au ajuns pe mâinile FIFA: „S-a creat un precedent”

Dinamo a fost reclamată la TAS de Isma Lopez și Aleix Garcia și riscă să primească o nouă interdicție la transferuri. Cazul clubului a ajuns și în atenția celor de la FIFA și de la FIFPRO, care se tem că s-a creat un precedent internațional.

Dinamo a scăpat de prima interdicție la transferuri după ce a intrat în insolvență. Decizia i-a nemulțumit pe Isma Lopez și Aleix Garcia. Cei doi jucători din lotul Pablo Cortacero au făcut apel la TAS, iar cazul a atras atenția celor două foruri mondiale.

Dinamo, lăsată fără aer! Reclamați la TAS, „câinii” au ajuns pe mâinile FIFA

Dinamo riscă să primească o nouă interdicție la transferuri, după ce cazul românilor ajuns subiect de discuție la Congresul Mondial FIFPRO de la Paris (Federația Internațională a Asociațiilor de Fotbaliști Profesioniști).

„Chiar acum, la Congresul Mondial FIFPRO de la Paris, s-a discutat despre cazul lui Aleix Garcia și Isma Lopez de la Dinamo.

FIFA este nemulțumită de faptul că interdicția la transferuri pentru Dinamo a fost ridicată, pentru că nu era normal să se întâmple asta!”, a declarat Emilian Hulubei pentru Fanatik.ro.

Cazul Dinamo a creat un precedent internațional

Cei doi jucători spanioli care au trecut pe la Dinamo au fost nemulțumiți după ce clubului i-a fost ridicată interdicția la transferuri.

Președintele AFAN, prezent pe 18 noiembrie la Congresul Mondial FIFPRO de la Paris, a dezvăluit că FIFA și FIFPRO sunt foarte îngrijorate de faptul situația din „Ștefan cel Mare” a dus la apariția unui precedent internațional.

S-a discutat despre caz și că litigiul se află acum pe rol la TAS pentru impunerea interdicției la transferuri. S-a creat un precedent internațional și asta este durerea celor de la FIFPRO.

Dacă era o problemă internă, nu aveau probabil ce să facă. Având în vedere că e o decizie care poate afecta internațional e altceva.

Practic, orice club care intră în insolvență, în orice țară, poate să ceară ridicarea interdicției la transferuri și atunci este o problemă. De aceea se insistă și s-a mers și la TAS împotriva lui Dinamo
Emilian Hulubei

Tribunalul București a amânat cu o săptămână validarea „Planului de reorganizare”

Dinamo ar putea fi depunctată dacă planul de reorganizare a clubului nu va fi validat în Instanță. Playsport a prezentat în exclusivitate că roș-albii mai au termen până la finalul acestei luni.

Adam Nemec, fostul atacant al lui Dinamo, este singurul creditor cu drept de vor care a votat împotriva planului.

Dacă planul de reorganizare propus de administratorul judiciar va fi validat de judecătorul sindic, Dinamo ar putea scăpa luni de emoții.

Cu doar 8 puncte după 15 etape, Dinamo este penultima în clasamentul Ligii 1. Dinamo revine după pauza internațională datorată echipei naționale cu o partidă pe terenul celor de la Voluntari.

Meciul, care contează pentru prima etapă a returului, este programat luni, 22 noiembrie, de la 20:30.