Dinamo nu scapă de datorii, chiar dacă intră în insolvență! “Câinii” au de plătit o sumă uriașă, iar UEFA stă cu ochii pe ei

Giosanu Catinca / 23.06.2021, 10:17
Dinamo nu scapă de datorii, chiar dacă intră în insolvență! “Câinii” au de plătit o sumă uriașă, iar UEFA stă cu ochii pe ei

Pare greu de crezut, însă Dinamo nu scapă de datorii, chiar dacă intră în insolvență! “Câinii” din șoseaua Ștefan cel Mare au de plătit o sumă uriașă. UEFA stă cu ochii pe ei și le urmărește îndeaproape activitatea. Cum vor ieși la liman jucătorii roș-albi?

Dinamo nu scapă de datorii, chiar dacă intră în insolvență!

Dinamo a reușit să strângă banii necesari pentru a obține licența pentru sezonul următor, dar are în continuare datorii de ordinul milioanelor. Formația bucureșteană se afundă în datorii de la venirea investitorilor spanioli, în frunte cu Pablo Cortacero, deși echipa s-a menținut pe linia de plutire pe terenul de fotbal. Fanii au susținut echipa, însă fără să rezolve marile probleme financiare. Iar vestea primită de la FIFA nu este deloc îmbucurătoare.

Clubul din Ștefan cel Mare are de plătit mai mult de un milion de euro jucătorilor care au reclamat clubul la FIFA! În caz contrar, vor fi depunctați din 30 în 30 de zile! Insolvența nu îi va salva, dacă unii dintre ei se gândeau la acest lucru. Dacă se vor sustrage de la plată, vor putea juca meciurile din campionat ca pe niște simple amicale ce vor fi pierdute la „masa verde”. Indiferent dacă vor intra sau nu în insolvență, roș-albii nu scapă de datorie pentru că FIFA protejează jucătorii străini.

“Câinii” au de plătit o sumă uriașă, iar UEFA stă cu ochii pe ei

Dinamo are parte de cea mai neagră perioadă din istoria sa, după ce clubul din Ştefan cel Mare a fost preluat în acte de către spaniolul Pablo Cortacero. După ce ibericul nu a mai venit cu niciun ban, de situaţia echipei Dinamo s-au ocupat fanii acţionari, prin intermediul programului DDB. În ciuda eforturilor depuse de ei, lucrurile nu au revenit la normal nici acum. Speranţa lor este să vândă jucători pentru a mai redresa situaţia clubului. Cei mai căutaţi sunt Paul Anton şi Deian Sorescu.

Dinamo are interdicţie la transferuri, indiferent că jucătorii vin pe bani sau din postura de fotbalişti liberi de contract. Oficialii clubului din Capitală au anunţat că vor ataca decizia FIFA la TAS.

Pe lângă vânzarea de jucători, Dinamo trebuie să le achite foştilor fotbalişti de la club o sumă colosală. Nu mai puţin de 1.350.000 de euro trebuie să le plătească Dinamo spaniolilor Borja Valle, Rene Roman Hinojo şi Isma Lopez, potrivit celor de la ProSport.