Dinamo renunță la șapte jucători dintr-un foc. Anunțul lui Răzvan Zăvăleanu despre viitorul clubului din Ștefan cel Mare

Gabriel-Alexandru Ioniță / 26.11.2021, 14:54
Dinamo renunță la șapte jucători dintr-un foc. Anunțul lui Răzvan Zăvăleanu despre viitorul clubului din Ștefan cel Mare

Dinamo încă nu reușește să câștige în Liga 1, deși în Ștefan cel Mare au ajuns recent destul de mulți fotbaliști, care se presupune că ar fi trebuit să aducă un plus consistent în jocul echipei. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar „câinii” continuă să se zbată în subsolul clasamentului.

În acest context, este nevoie ca oficialii clubului și antrenorul Mircea Rednic să găsească de urgență soluții pentru a redresa situația. Pe lângă problemele sportive, este bine-cunoscut faptul că Dinamo are și probleme mari financiare.

Dinamo se pregătește de „curățenia de iarnă”

Așa că ar fi nevoie ca fotbaliștii care nu confirmă să fie îndepărtați pentru a se mai elibera din fondul salarial. Și, de asemenea, pentru a se putea aduce eventual alții în locul lor în pauza de iarnă.

Astfel, Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al clubului din Ștefan cel Mare, a anunțat că începând din pauza de iarnă, lotul lui Dinamo va mai cuprinde doar 25 de jucători. Asta în contextul în care Mircea Rednic a anunțat în cadrul unei conferințe de presă: „Am 32 de jucători în lot, unii vor fi nemulțumiți mereu”.

Asta înseamnă că alb-roșii se vor despărți în perioada următoare de nu mai puțin de 7 jucători, conform declarațiilor lui Zăvăleanu.

Noi azi suntem într-o schemă extinsă de jucători. Urmează ca în iarnă se se ia decizii de natură sportivă și să oprim o listă de 25 de jucători. Ne-am asumat că vor veni jucători în timpul campionatului, dar vom fi consecvenți. Iar în iarnă vom rămâne la 25. Vom coborî astfel obligațiile privind salariile cu 1/6”, a spus administratorul judiciar al lui Dinamo potrivit Radio Dinamo 1948.

Acesta este poate unul dintre cele mai bune aspecte ale procesului de insolvență. Acesta permite rezilierea unilaterală a contractelor jucătorilor, fără obligativitatea plății anumitor clauze.

Clarificări oferite de Răzvan Zăvăleanu la PlaySport Live în legătură cu insolvența clubului din Ștefan cel Mare

Administratorul special al lui Dinamo a dezvăluit în exclusivitate pentru PlaySport.ro că echipa alb-roșie nu riscă intrarea în faliment, nici măcar în cazul în care retrogradează la finalul acestui sezon. De asemenea, Zăvăleanu a explicat că se încearcă în continuare atragerea unui investitor serios, care să ajute la redresarea financiară a lui Dinamo.

Sursele de finanțare sunt multiple, nu ne bazăm doar pe o sursă. Eu tot sper să atragem pe cineva, într-un interval scurt, să preia Dinamo. Ar fi cea mai facilă metodă să se salveze echipa. Dar vreau să lămuresc un lucru. Chiar dacă Dinamo retrogradează, nu că mă gândesc la acest scenariu, clubul nu va intra în faliment, așa cum se speculează.

Un investitor prudent nu trebuie să vină, să plătească tot o dată. Trebuie doar să se țină de plan. În primul an nici nu ar trebui să plătească nimic, nicio datorie. Acestea nu sunt prevăzute, în acest an. Ar trebui doar să investească să acopere cheltuielile clubului”, a spus Răzvan Zăvăleanu la PlaySport Live.

Răzvan Zăvăleanu aruncă bomba pentru fanii „câinilor”. „Palmaresul și sigla nu sunt condiționate de liga în care se află echipa!”. EXCLUSIV Playsport Live