Dinamo și-a proclamat Independența! „Câinii” lui Daniel Iftodi au promovat în Liga a 3-a. „În 4 ani ar trebui să avem echipă în prima ligă!”

Bădulescu Silvian / 25.06.2022, 20:53
Dinamo și-a proclamat Independența! „Câinii” lui Daniel Iftodi au promovat în Liga a 3-a. „În 4 ani ar trebui să avem echipă în prima ligă!”
  • CS Dinamo a promovat în Liga a 3-a. Sâmbătă, după disputarea manșei retur a barajului de promovare în eșalonul terț, formația antrenată de Daniel Iftodi s-a calificat, la general, cu scorul de 4-2 într-un eșalon superior;
  • După ce în prima jumătate a lunii iunie „câinii” Ministerului de Interne au devenit campioni în Capitală și au cucerit și Cupa României, faza municipală, sâmbătă, aceștia au făcut următorul pas;
  • Astfel, din sezonul competițional 2022-2023, vor exista 3 echipe de Dinamo în 3 ligi diferite: SC Dinamo 1948 în Liga a 2-a, CS Dinamo în al treilea eșalon și ACS FC Dinamo sau Dinamo „Badea” în Liga a IV-a;
  • Ambițiile sunt mari în Complexul Sportiv „Dinamo”. Pentru Playsport.ro, Ionuț Popa, președintele CS, Dănuț Lupu, team-manager și Marin Dragnea au subliniat care sunt planurile pentru această echipă.

CS Dinamo și-a „proclamat” Independența

CS Dinamo a promovat în Liga a 3-a. Formația antrenată de Daniel Iftodi încheie, astfel, un sezon dificil, cu peste 30 de meciuri disputate în campionat și Cupa României la nivel municipal.

În dubla manșă a barajului cu Venus Independența, campioana județului Călărași, bucureștenii s-au impus cu scorul de 4-2 la general (3-2 în tur, în deplasare, și 1-0, în retur).

În sezonul regular, după 26 de etape, CS Dinamo a terminat în fruntea clasamentului, cu 62 de puncte, 3 mai multe decât Progresul București, ocupanta locului secund.

Totuși, acest avantaj a însemnat doar un avantaj de un punct în play-off, conform regulilor impuse de AMFB.

În ultima fază a competiției municipale, alb-roșiii au avut victorii pe linie și au mers, din postura de campioană a Capitalei, la barajul de promovare cu Venus Independența.

Mai mult, Cupa României, faza municipală, a fost adjudecată după o finală disputată contra celor de la Sportivii București, scor 3-2.

În total, în sezonul 2021-2022, CS Dinamo a disputat 37 de partide, din care a câștigat  31, marcând 119 goluri.

„În 4 ani, ar trebui să avem echipă în Divizia A”

Contactați de Playsport.ro, Dănuț Lupu, team-manager la CS Dinamo, și Marin Dragnea, angajat în funcția de scouter al clubului, au vorbit despre obiectivele echipei în viitor.

Dacă ar fi după mine, în 4 ani de zile ar trebui să avem echipă în Divizia A la CS Dinamo. Este o perioadă lungă, se pot întâmpla multe. Totuși, cu cât o să urc mai sus, o să am nevoie de cât mai mulți oameni lângă proiect!”, a declarat Dănuț Lupu pentru Playsport.ro.

Marin Dragnea, actual scouter la CS Dinamo, a vorbit despre proiectul echipei promovate în Liga a 3-a.

În Liga a 3-a vrem să aducem jucători crescuți în Academia CS Dinamo. Dacă putem promova la Liga a 2-a, e foarte bine. Să vedem ce se întâmplă și cu regulamentele. Eu n-am văzut vreun regulament la UEFA care să nu permită cluburilor departamentale să promoveze, poate mă înșel eu, rămâne de văzut.”,

Fostul mijlocaș vine și cu o propunere vizavi de actuala situație în ceea ce privește implicarea Primăriilor sau a Ministerelor în sport.

Ok, nu-ți dă voie legea să dai salarii și prime de joc de la Primărie, dar poți să le dai din sponsorizări, televiziune, publicitate. Primăriile sau Ministerele pot să facă terenuri, să aibă grijă de grupele de copii și juniori. Eu cred că sunt departamente în consiliile județene, de exemplu, care pot susține sportul de masă. Nu suntem încă la nivelul celor de la FC Barcelona sau Bayern Munchen să plătească suporterii, pe modelul socios, salariile sau anumite aspecte din cadrul unui club. Asta e realitatea.”, a spus Marin Dragnea pentru Playsport.ro.

Ionuț Popa, președinte CS Dinamo: „Ne propunem să promovăm până în liga în care legislația actuală ne permite!”

În emisiunea Playsport LIVE de marți, 21 iunie, președintele CS Dinamo, Ionuț Popa, a vorbit despre planurile vizavi de secția de fotbal.

Ne propunem să promovam până în liga în care legislația actuală ne permite. După, intervin mai mulți factori: discuțiile pe care le vom avea cu domnul Zăvăleanu și, din punctul meu de vedere, dacă vom identifica un grup sau o nouă asociere pentru a face pasul pentru îndeplinirea criteriilor pentru Liga 1.”

Totodată, Ionuț Popa a surprins, iar, pe viitor, activitatea secției de fotbal CS Dinamo depinde și de SC Dinamo.

Dacă actuala echipă de fotbal (n.r. – SC Dinamo 1948) își va continua activitatea, noi nu vom merge mai sus de Liga a 2-a. Totuși, sunt de părere că cea mai bună soluție este Clubul Sportiv Dinamo în asociere cu niște oameni care pot face cinste sportului românesc, alături de suporteri. O asociere curată, fără datorii sau alte interese în spate.”

În sezonul 2022-2023, în sistemul piramidal al fotbalului românesc vor fi înscrise la start 3 echipe de Dinamo în 3 ligi diferite.

Astfel, SC Dinamo 1948 atacă promovarea în primul eșalon din Liga a 2-a.

Mai apoi, CS Dinamo activează, de sezonul următor, în eșalonul terț, pe când ACS FC Dinamo sau Dinamo „Badea” se află în Liga a IV-a București.