EXCLUSIV. Planuri mari pentru Dinamo „Badea”. Fostul președinte al CA investește într-o bază sportivă de lângă stadionul „Dinamo”, iar sezonul viitor țintește promovarea în Liga a 3-a

Autori: Bădulescu Silvian, Cătălin Mureșanu / 31.05.2022, 18:14
  • Dinamo a retrogradat în Liga a 2-a pentru prima dată în 74 de ani de istorie. Situația devine mult mai dificilă pentru formația din „Ștefan cel Mare” întrucât există voci care vorbesc despre falimentul echipei;
  • Nicolae Badea, cel care deține prin ACS FC Dinamo, formația din Liga a IV-a, 7% din societatea proaspăt retrogradată are planuri mari pentru sezonul viitor, dar nu cu SC Dinamo 1948 SA;
  • Mai exact, acesta a preluat un teren din Complexul Sportiv Studențesc „Tei” și plănuiește să mute toți copiii pe care îi are la Centrul de Copii și Juniori ai echipei din Liga a IV-a aici;
  • Mai mult, prin acest club înscris la seniori, în Liga a IV-a București, Nicolae Badea dorește, conform informațiilor Playsport.ro, să forțeze promovarea într-un eșalon superior, implicit Liga a 3-a, din 2022-2023.

Planuri mari pentru Nicolae Badea cu ACS FC Dinamo București

SC Dinamo 1948 SA, formația proaspăt retrogradată din Liga 1, va avea un sezon dificil în liga secundă prin prisma multor necunoscute care se învârt, în acest moment, în jurul echipei precum jucătorii care vin și pleacă, antrenorul care va fi numit sau soluțiile pentru plata datoriilor.

În acest context, Nicolae Badea, prin ACS FC Dinamo București, societate care deține 7% din echipa din liga secundă, a preluat și modernizează două terenuri din Complexul Sportiv Studențesc „Tei”, unul pentru grupele de minifotbal și unul de mărimi 11v11.

Acesta plănuiește, conform informațiilor Playsport.ro, să mute Centrul de Copii și Juniori ai societății sale aici.

Mai mult, din sursele Playsport.ro, Nicolae Badea dorește, prin ACS FC Dinamo, formație înscrisă în acest sezon de Liga a IV-a București, ocupanta locului 8 la finalul sezonului regular, să forțeze promovarea în Liga a 3-a în stagiunea viitoare.

Trebuie menționat că ACS FC Dinamo București este o societate aflată, ca și SC Dinamo 1948 SA, în insolvență și cu un plan de reorganizare aprobat. În galeria foto pot fi văzute capturi de ecran realizate de pe site-ul www.fcdinamo.ro, fost al echipei antrenate de Dusan Uhrin jr., în care copiii sunt îndemnați să se alăture Centrului de Copii și Juniori ai echipei lui Nicolae Badea, atât fotbal masculin, cât și feminin.

CS Dinamo, aproape de promovarea în Liga a 3-a

CS Dinamo, formația din Liga a IV-a București antrenată de Daniel Iftodi este noua campioană a Capitalei. Cu o etapă înainte de terminarea play-off-ului, „câinii” clubului sportiv din „Ștefan cel Mare” și-au învins adversara directă, CS Progresul 2005 București, și și-au asigurat titlul de câștigătoare.

În ultima etapă, CS Dinamo va juca cu ACS Rapid FNG și, ulterior acestei partide, va urma festivitatea de premiere. Pentru băieții lui Daniel Iftodi, fost fotbalist în „Groapă”, urmează barajul de promovare în Liga a 3-a. Aici, ei vor întâlni, în dublă manșă, pe campioana din județul Călărași.

În cazul în care CS Dinamo se va impune în această dublă manșă, din stagiunea viitoare, 2022-2023, sistemul piramidal al fotbalului românesc va avea 3 echipe de Dinamo în 3 ligi diferite: SC Dinamo 1948 SA, formația din Liga 1 retrogradată în Liga a 2-a, CS Dinamo, echipa clubului sportiv, în Liga a 3-a, dar și ACS FC Dinamo București sau Dinamo Badea în Liga a IV-a București.

Într-o intervenție pentru Playsport.ro, Dănuț Lupu, team-manager la echipa campioana de pe București, a menționat că are planuri mari cu CS Dinamo.

Dacă ar fi după mine, în 4 ani de zile ar trebui să avem echipă în Divizia A la CS Dinamo. Este o perioadă lungă, se pot întâmpla multe. Automat cu cât o să urc mai sus, o să am nevoie de cât mai mulți oameni. Eu sunt un tip de modă veche referitor la momentul în care am pornit acest proiect. Nu-mi uit prietenii și nici oamenii alături de care am jucat.”