Dinu Todoran, peste Marius Șumudică! Dumitru Dragomir lansează o ipoteză șoc: „E antrenor bun, artist! Nimeni nu e ca el!”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 01.08.2021, 17:06
Dinu Todoran, peste Marius Șumudică! Dumitru Dragomir lansează o ipoteză șoc: „E antrenor bun, artist! Nimeni nu e ca el!”

Dinu Todoran va rămâne în istoria fotbalului românesc drept artizanul uneia dintre cele mai rușinoase eliminări din cupele europene. Asta deși se știe foarte bine că la FCSB antrenorul are atribuții limitate. Fapt recunoscut chiar de Todoran după egalul de la Botoșani din prima etapă a acestui sezon de Liga 1.

Chiar și așa, Dinu Todoran va rămâne în memoria fanilor fotbalului din România drept omul care a stat pe banca FCSB-ului când echipa roș-albastră a fost eliminată de Shakhter Karagandy. Chiar și după acest rezultat, Gigi Becali a explicat că nu are de gând să îl demită pe antrenorul în vârstă de 42 de ani. Și nu este singurul care îi dă credit în continuare acestuia.

Dumitru Dragomir, cuvinte de laudă la adresa lui Dinu Todoran

Dumitru Dragomir, fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal din România, a spus că Becali a făcut o alegere excelentă când l-a numit pe Dinu Todoran antrenor. El a argumentat prin faptul că acesta ar deține o calitate foarte rară în fotbalul românesc. Respectiv aceea de a fi umil și de a-i face mereu pe plac patronului. Dragomir chiar a făcut o comparație din acest punct de vedere între Todoran și Marius Șumudică. El a lăsat de înțeles că actualul antrenor al CFR-ului nu ar putea să lucreze niciodată cu Gigi Becali așa cum o face Todoran.

Gigi și-a luat antrenor bun. Degeaba vorbesc unii care nu-l cunosc pe Todoran, dar eu vă spun că Gigi și-a luat antrenor foarte bun, care poate să lase capul în jos la multe discuții pe care le are cu Gigi. Asta e o artă. De exemplu, Șumudică, eu sau oricare n-am putea, dar el poate. Asta e o înzestrare de la Dumnezeu să poți să fii cât mai maleabil și docil”, a spus Dumitru Dragomir conform AS.ro.

„Dacă nu te adaptezi, te dă afară într-o săptămână”

Dragomir a mers mai departe și a explicat că faptul că Gigi Becali se bagă peste antrenori este ceva normal și care se practică și la cele mai mari cluburi ale Europei.

Sunt banii lor. E normal. Noi nu înțelegem capitalismul. Credeți că la PSG și la City nu se bagă patronii? Îl cheamă pe antrenor și spune: vezi că eu cam așa văd. Dacă nu te adaptezi, te dă afară într-o săptămână”, a mai spus Dragomir sursei citate.

În ultima perioadă, Gigi Becali nici măcar nu a mai ascuns faptul că intervine în luarea deciziilor la echipă. Mai mult, el chiar a recunoscut că nu va lăsa antrenorul să ia decizii importante până în momentul în care nu îi va câștiga încrederea patronului.

E posibil să primească mai multă libertate antrenorul. Când eu o să consider că poate să ia alegerea corectă, atunci o să-l las. Am vorbit cu el înainte de meci și mi-a zis că ”vreau să joc cu Crețu închizător” și l-am lăsat. Eu văd ce părere are antrenorul și facem echipa. Dacă văd că ideile sunt bune, îl las.

Dacă o să se lege o echipa adevărată și câștigă 6-7-8 meciuri la rând, nu mai mă bag. Dar până atunci, nu vreau să ajung că Dinamo, Rapid, Urziceni, Oțelul și altele. Nu vreau să pierd 25 de milioane că Negoiță, 50 de milioane că Porumboiu. Nu voi lasă niciodată averea mea să fie batjocorită de angajați. Antrenorul este un angajat”, a explicat Gigi Becali potrivit sport.ro.