Dispărut în ultima lună din fotbalul românesc, a fost reprimit cu bucurie de fanii olteni. „A venit vremea să demonstrez că pot să ofer multe”

Robert Zanfir 06.10.2022, 21:21
Dispărut în ultima lună din fotbalul românesc, a fost reprimit cu bucurie de fanii olteni. „A venit vremea să demonstrez că pot să ofer multe”

Jibril Ibrahimi (19 ani) a revenit în România după aproape o lună și a primit permisul de muncă. Urmașul lui Andrea Compagno va putea debuta pentru FC U Craiova cu Chindia Târgoviște. Partida este programată luni, 10 octombrie, de la 17:30, și contează pentru runda a 13-a din Superliga.

Adrian Mititelu are, în sfârșit, atacantul mult așteptat. După ce l-a vândut pe Andrea Compagno la FCSB, omul de afaceri din Bănie l-a adus pe Jibril Ibrahimi din Republica Moldova. Nigerianul are o imagine foarte bună în Europa, unde este considerat un jucător de mare perspectivă. Va avea ocazia, de acum, să impresioneze și în Superliga.

Jibril Ibrahimi a reapărut în Craiova, la o lună de la prezentare

Jibril Ibrahimi a semnat cu FC U Craiova, apoi a fost dat dispărut. Atacantul pentru care Mititelu a plătit 250 de mii de euro a avut probleme cu viza. A revenit în Bănie de o săptămână. Conform Digi Sport, ar putea și debuta pentru olteni, după ce și-a primit permisul de muncă.

Nigerianul s-a pus la punct cu sensibilitățile locale. Spune că nu cunoaște fotbalul românesc, dar că a auzit de Hagi și de Ilie Balaci.

„A fost o plăcere să fac cunoștință cu noii mei colegi. Sunt mândru că am sosit la această echipă și nerăbdător să încep să mă antrenez. Nu știu foarte multe despre fotbalul românesc. Am auzit doar de Gheorghe Hagi și Ilie Balaci.

Consider că trebuie să mă ridic la un nivel cât mai înalt, să ajung un jucător cât mai bun. Acum, cred că a venit vremea să demonstrez că pot oferi multe echipei.

Pentru mine, fotbalul din Moldova nu este atât de ușor. În momentul în care am analizat fotbalul de aici, mi-am dat seama că este la un nivel mult mai ridicat. Cred că datoria mea este să dau tot ce am mai bun

Știu de ce sunt în stare. Vă pot transmite de pe acum că voi face tot ce îmi stă în putere să ajut echipa. Am văzut că a mai venit un atacant, recent (n.r. – Vladislav Blănuță). Este o provocare pentru mine, deoarece am venit să demonstrez, așa cum am zis, prin fapte nu prin vorbe”, a declarat Jibril Ibrahim, în urmă cu o săptămână.

FC U Craiova – Chindia Târgoviște este programat luni, 10 octombrie, de la 17:30.

„FC U CRAIOVA 1948 a transferat golgheterul la zi al campionatului Moldovei!

Clubul nostru a ajuns la un acord de transfer cu echipa moldavă FC Sfântul Gheorghe pentru costul total de 250.000 euro și 20% dintr-un eventual transfer, obținând astfel semnătura tânărului atacant nigerian Jibril Ibrahimi, în varstă de 19 ani, pe o perioadă contractuală de 4 ani.

Proaspătul atacant al Științei este considerat cel mai talentat jucător la ora actuală din campionatul Moldovei, având un start de sezon excelent cu 6 goluri marcate in 7 meciuri. Bine ai venit, Ibrahimi”,
Comunicat FC U Craiova, la prezentarea lui Jibril Ibrahimi.