Djokovic a fost arestat și urmează să fie deportat, în ciuda sentinței favorabile. Tatăl sportivului a făcut anunțul

Moldoveanu Camelia / 10.01.2022, 11:29

Tatăl lui Novak Djokovic a făcut un anunț halucinant. În ciuda sentinței favorabile, fiind acceptată scutirea medicală și reprimindu-și pașaportul, liderul ATP a fost arestat de către autoritățile din Australia. Jucătorul de tenis sârb urmează să fie deportat.

Informații de ultimă oră oferite de tatăl lui Novak Djokovic. Liderul ATP a fost arestat și urmează să fie deportat

UDATE: Djokovic nu vrea să părăsească Australia. Liderul ATP preferă să rămână la închisoare până când obține o victorie categorică. Tatăl jucătorului de tenis sârb a anunțat decizia sportivului.

ULTIMA ACTUALIZARE: .
@DjokerNole
a refuzat să părăsească țara și se află chiar acum cu avocații săi, îmi spune tatăl său Srdjan.

„Novak nu va părăsi Australia. El va continua să lupte cu aceștia și va rămâne în închisoare atâta timp cât va fi nevoie”, spune Srdjan Djokovic”, potrivit jurnalistei Ksenija Pavlovic.

Ksenija Pavlovic, jurnalista americană născută în Serbia, a anunțat arestarea și deportarea lui Djokovic. Informația a fost oferită chiar de către tatăl liderului ATP. Decizia a fost luată la scurt timp după ce judecătorul Anthony Kelly a decis acceptarea adeverinței medicale care îl scutește pe sportiv de la vaccinarea împotriva Covid-19. Mai mult, i-a restituit pașaportul fără să-i ofere interdicția de a intra în Australia.

PortavocePortavocePortavocePortavoce Tocmai am vorbit cu
@DjokerNole
„un tată”.

Guvernul australian și autocratul
@scoyne_sean
l-au arestat în ciuda deciziei.

Vor să-l deporteze.”, a acris jurnalista Ksenija Pavlovic pe contul personal de Twitter.

Sentința oferită de judecătorul de la antipozi

După ce liderul ATP a fost audiat mai bine de 8 ore pe aeroportul din Melbourne, oameni din întreaga lume au început să-i ia apărarea sportivului. În același timp, un alt grup anti „Novax” s-a format în mediul online, cu precădere. Astfel, judecătorii au considerat că procesul lui Djokovic trebuie să fie transmis live, oferind astfel transparență în totalitate.

Fanii sârbului, dar și contestatarii acestuia au putut urmări în direct sentința. Experiența celor trei avocați ai sportivului și-a spus cuvântul. Pentru început Djokovic a avut dreptul să părăsească hotelul de refugiați în care a fost cazat și să-și aleagă singur o locație. Prima veste bună și primul semn că judecătorul este de parte lui.

Judecătorul Anthony Kelly a fost foarte interesat de atitudinea sportivului pe toată perioada audierilor din aeroport. Când nimeni nu se așteptat, judecătorul a făcut un comentariu care părea să decidă soarta procesului:

Un fapt semnificativ, mai ales în contextul anulării unei vize: din moment ce o persoană a sosit, după ce un profesor și un medic calificat au prezentat și i-au oferit solicitantului o scutire medicală… Ce putea face omul ăsta (n.r. – Novak Djokovic) mai mult de atât!?”.

Ulterior, la aproximativ ora 8 a României, liderul ATP a avut parte de verdictul final. Judecătorul Anthony Kelly a decis ca Novak Djokovic să-și primească pașaportul reținut. Și asta nu este tot, în ciuda speculațiilor și zvonurilor din ultima vreme, sârbului nu i s-a interzis să intre în Australia.