Doar în Liga 1 se putea întâmpla! Un fotbalist de națională a fost împrumutat pe trei ani. “Am vrut să merg la FCSB…”

Gabriel Peneș / 03.05.2021, 14:15
Doar în Liga 1 se putea întâmpla! Un fotbalist de națională a fost împrumutat pe trei ani. “Am vrut să merg la FCSB…”

Doar în Liga 1 se putea întâmpla! Un fotbalist de națională a fost împrumutat pe trei ani. Pare o glumă, dar nu e. I s-a întâmplat în realitate lui Ovidiu Herea, fostul mijlocaș al Rapidului din perioada 2007 – 2013. Cel care a adunat și 3 selecții la națională a rememorat întâmplarea survenită în momentul transferului său de la Național București la echipa giuleșteană.

Doar în Liga 1 se putea întâmpla! Un fotbalist de națională a fost împrumutat pe trei ani

Campionatul nostru e un loc plin de surprize și evenimente incredibile. Doar în Liga 1 se putea întâmpla! Un fotbalist de națională a fost împrumutat pe trei ani. Nu acum, ci în 2007. Ovidiu Herea (36 de ani) a rememorat situația care l-a avut protagonist. Avea 22 de ani și se remarcase în sezoanele petrecute la FC Național, echipă ce i-a avut pe bancă chiar și pe Cosmin Olăroiu, Sorin Cîrțu sau Marius Șumudică. Iar cluburi mari din Capitală, precum Rapid și Steaua (actuala FCSB) și-l doreau.

Eu am semnat, practic, contractul când deja începuse campionatul. A fost o lună în care am fost plimbat de colo până colo. La un moment dat mi se spusese că Rapid nu mă mai vrea. Nu semnasem cu Rapidul, dar mă antrenam cu Rapidul. Fiind copil, am luat-o de bună şi am zis că trebuie să merg în cealaltă parte, că trebuie să joc. Cu toate că mă antrenam cu Rapidul, trebuia doar să debutez. Aflând, vezi Doamne!, că nu mă mai doresc, am vrut să merg la Steaua”, a declarat Herea citat de looksport.ro.

Doar în Liga 1 se putea întâmpla! Un fotbalist de națională a fost împrumutat pe trei ani. “Am vrut să merg la FCSB...”
Doar în Liga 1 se putea întâmpla! În 2007, Ovidiu Herea a fost împrumutat pe trei ani, de la FC Național la Rapid

“Am vrut să merg la FCSB…”

Herea, care încă joacă în tricoul echipei din Liga 2, Metaloglobus, a dezvăluit că a fost împrumutat, pentru 3 ani, de la FC Național la Rapid. Abia după acea perioadă, a fost cumpărat definitiv de feroviari. Însă, în 2007, George Copos, patronul de atunci al giuleștenilor, a încercat nu doar să i-l sufle pe Herea lui Gigi Becali, ci și să economisească bani.

Am plecat de la Rapid, am fost la Steaua să discut cu ei. Rapid se înţelesese cu FC Naţional, eu semnasem un contract pe trei ani de împrumut la Rapid. Când erai junior, cum trecea un an prelungeai contractul. Eu mai aveam patru ani cu FC Naţional, a fost împrumut pe trei ani, nu cred că a existat vreodată împrumut pe trei ani de zile. Apoi am fost cumpărat de Rapid în perioada lui Taher şi Peseiro”, a mai povestit Herea, potrivit sursei citate.

Herea a mai recunoscut că toată telenovela cu „naveta” între Rapid și Steaua i-a făcut adaptarea mai grea la clubul din Giulești. Mai ales ca susținere a fanilor, care nu au văzut cu ochi buni dorința jucătorului de a juca la Steaua/FCSB.

Rapid e o echipă de tradiţie, erau jucători importanţi. Dar eu prinsesem nume grele la FC Naţional: Didi Prodan, Prunea, care jucaseră la Mondial. Eu venisem şi după telenovela aia, fusesem plimbat de la Rapid la Steaua. Eram privit ca o vedetuţă, la ce tam-tam se făcuse. Mi-a fost foarte greu să mă adaptez. Era altceva la Rapid, era acea presiune pusă de galerie. Când intrai pe Giuleşti, simţeai presiunea. Mi-a fost greu la început, venisem după telenovela asta, au fost nişte declaraţii care m-au afectat în relaţia cu suporterii. Declaraţii făcute de cei de lângă mine, care spuneau că trebuia să merg la Steaua, nu la Rapid”, a mai declarat Herea conform aceleiași surse.