Dorin Rotariu a scăpat de problemele de sănătate și a jucat, din nou, pentru Ludogoreț, după două luni de absență

Bădulescu Silvian / 26.11.2021, 16:42
Dorin Rotariu a scăpat de problemele de sănătate și a jucat, din nou, pentru Ludogoreț, după două luni de absență

Dorin Rotariu a revenit pe teren, în tricoul celor de la Ludogoreț Razgrad. Internațional român a bifat 13 minute în partida contra celor de la Steaua Roșie Belgrad.

Sezon dificil pentru Rotariu

Dorin Rotariu a fost văzut ca o nouă speranță a fotbalului românesc, după patru sezoane bune la Dinamo București. El a făcut pasul către Club Brugge, dar a fost ulterior împrumutat la Mouscron sau AZ Alkmaar. 2019 a însemnat transferul definitiv la Astana, iar în această vară, el a semnat cu campiona ultimelor zece ediții ale primei ligi din Bulgaria.

Un jucător care trebuie să facă diferența, acesta nu s-a adaptat încă stilului echipei. Probleme sale din teren au fost dublate de către cele de sănătate. El a lipsit foarte mult în acest sezon, lucru ce i-a afectat constanța pe teren.

În partida din etapa a cincea a grupelor Europa League, a fost introdus pe teren în minutul 77 de antrenor, însă prezența lui nu a influențat cu nimic deznodământul partidei. Ludogoreț ocupă ultimul loc, cu doar un punct acumulat, în grupa F, din care mai fac parte Steaua Roșie, Braga și Midtjylland. Lucrurile stau mai bine în campionat, unde aceștia au 33 de puncte după 13 etape și ocupă prima treaptă a clasamentului.

Trimis la echipa secundă

Deși a debutat cu gol pentru echipa din Razgrad, chiar în meciul contra celor de la CSKA 1948, după a urmat un con de umbră pentru fostul fotbalist al lui Dinamo București. Acesta nu a prins lotul echipei pentru o perioadă lungă de timp și nu are decât 118 minute disputate în două partide de campionat.

De cele mai multe ori, Rotariu s-a aflat fie pe bancă, fie în afara lotului. Ba chiar, acesta a jucat și în liga secundă, pentru echipa a doua a lui Ludogoreț. Pe data de 23 octombrie, el a jucat 60 de minute în meciul contra celor de la Dobrudzha Dobrich, fără, însă, a face diferența în partidă printr-un gol sau printr-o pasă decisivă.

Antrenorul Stanislav Genchev, fost jucător la FC Vaslui în perioada 2008-2011, l-a introdus pe acesta în ultimul sfert de oră al unei partide fără prea mare miză. Ludogoreț va termina grupa codașă, fără a avea șansa de a se califica măcar în UEFA Conference League, prin intermediul locului trei.

Campion în Kazahstan în 2019, precum și dublu câștigător al Supercupei (2019, 2020), venirea lui în Bulgaria a fost văzută cu ochi foarte buni, mai ales că în ultimii ani, jucători români precum Claudiu Keșeru, Cosmin Moți sau Dragoș Grigore au fost oameni de bază pentru Ludogoreț, atât pe plan intern, cât și în competițiile europene.

În ciuda formei șterse, el a fost convocat la națională pentru meciul cu Islanda, dar a fost trimis acasă după ce contactase coronavirus. Rămâne de văzut dacă acesta se va pune pe picioare și va deveni om de bază în anturajul echipei.

900.000 este cota de piață a fotbalistului, conform Transfermarkt.