Dragi suporteri FCSB-Gigi Becali, iertați-mă, am fost un tâmpit! – Opinie de Sorin Chiriac

Sorin Chiriac 27.07.2022, 14:47
Dragi suporteri FCSB-Gigi Becali, iertați-mă, am fost un tâmpit! – Opinie de Sorin Chiriac

Da, am fost un tâmpit! O spun din capul locului, ca să nu mai fiți nevoiți să o spuneți voi. Ce, sunt prea dur cu mine însumi? Deloc! O să argumentez imediat de ce.

De la silă la milă

În ultima vreme, mi s-a făcut atât de silă de ce se întâmplă la FCSB, încât nici nu am mai avut puterea să comentez sau să scriu despre asta. O făceau deja prea mulți, așa cum am făcut-o și eu, ani de-a rândul. Mai întâi am încercat cu toții să căutăm indiciile că se bagă peste antrenori – imagini cu Meme sau cu Mache, cu telefonul la ureche, copiuțe cu schimbările și așa mai departe.

Apoi i-am luat la întrebări pe foștii angajați și am început să aflăm detalii ”picante” despre imixtiunea (cine naiba a scos cuvântul ăsta??) patronului la echipă. În final, omul a dat-o pe față și asta ne-a bulversat. Dar doar pentru o perioadă, pentru că apoi am început să ne obișnuim cu ideea.

După ”marionete”, Nick

A urmat defilarea ”marionetelor”: Andone, Vintilă, Andronache (ce, de ăsta ați și uitat?), Petrea, Todoran și iar Petrea. A existat și scurtul episod ”Edward”, care însă doar a confirmat ce, de fapt, știam deja cu toții… Practic, toată lumea aștepta ”ungerea” lui Ionuț Luțu în funcția mult dorită de antrenorii de carton. Dar, ȘOC, cum aș urla cu litere mari pe fond galben, dacă aș fi la RTV!

La echipa cu cei mai mulți suporteri din țărișoară a fost re-re-readus Nicolae Dică. Un fost fotbalist cu zeci de goluri pentru FCSB (la vremea aceea era Steaua), cu 32 de selecții și 9 goluri sub ”tricolor”. Adică nu un neica nimeni. A fost umilit în direct de colegul de platou, Panduru, compătimit de un alt coleg de la televiziunea unde era angajat, dar lui Nick nu i-a păsat…

Indus în eroare, cu scuzele de rigoare

Acesta a fost momentul în care am fost tâmpit. În loc să ignor, ca și până acum, sau să scriu așa cum trebuie să o facă un jurnalist – ”Nicolae Dică este noul antrenor al echipei FCSB, patronată de domnul George Becali” -, m-am apucat să fac ironii. Să facă bășcălie, să glumesc pe seama faptului că Dică a acceptat să re-re-vină la FCSB, după ce plecase așa cum plecase, că va fi evaluat după 15 meciuri și că ar veni să antrene chiar și pe gratis.

Credeam că am dreptate. Chiar și aseară, când am terminat ultimele 30 de pagini din cartea ”Klopp – fotbal în ritm de heavy metal”, eram convins că deși stau culcat, gândesc drept. Aflasem cum acest neamț a fost instalat antrenor la Mainz 05 când încă era jucător și dintr-o echipă mică care lupta an de an să evite retrogradarea din liga a doua germane a făcut o echipă bună de Bundesliga, care a ajuns în cupele europene. Apoi, a luat Borussia Dortmund din a doua jumătate a clasamentului și în pragul falimentului și a făcut-o campioană de două ori și finalistă de CL. A urmat nebunia de la Liverpool și tot așa. Iar toți conducătorii, jurnaliștii și jucătorii intervievați în carte spun că a fost mână antrenorului, că el a avut puterea de a transforma cluburile. Da, știu, noi nu îl avem pe Klopp… Dar de unde să știm dacă îl avem, dacă nici măcar nu îl căutăm?

Heavy metal nu e manele

Ce uitasem, de fapt, complet era faptul că noi suntem în Superliga. Dar mi-am amintit brusc și violent în dimineața asta, când am citit chestia asta pe Facebook, la un suporter FCSB: ”Fraților, dacă nu îl aveam pe omul ăsta patron, echipa în cel mai bun caz se zbătea an de an pe locurile 6-7. Omul și-a riscat averea pentru clubul ăsta”.

Postarea era apreciată de peste 2000 de persoane și, fără excepție, cele 200 de comentarii erau în același stil: ”Mulțumim, nea Gigi, pentru tot ce ai făcut”, ”Dacă pleacă Becali, echipa dispare în 2 ani” și tooot așa… Păi ”heavy metal” ne trebuie nouă, când avem atâtea manele în trending? Noi îi avem pe domnii Țzancă Uraganu, Dani Mocanu, Mihăiță Nămol…

Hăhăiala bate informația la scor de neprezentare

Haideți, că nu o dau în manele și telenovele. Vin cu o comparație rece a cifrelor. Am postat ieri preambulul conferinței ”de la Palat”, în care domnul cu banii l-a prezentat pe noul antrenor. În fapt, o hăhăială (la propriu) de 10 secunde. Știți câte vizualizări are? Până la ora asta, ”decât” 18.000!

După doar câteva ore, am avut o super-emisiune, cu directorul Academiei FCSB, Ilie Alexe, care spune lucruri extrem de interesante (v-o recomand cu sinceritate!). Un tip serios, cu ochelari, care oferă informații precise și bine documentate. Dar un băiat cu ochelari, care nu râde isteric. Câte vizualizări are? 4000 până în acest moment.

Ați înțeles acum de ce am fost tâmpit? Tare mă tem că doar m-am alintat…

Urmăriți Playsport.ro și pe