Dramă în lumea automobilismului. Un super campion, infectat cu noul coronavirus, a murit la 68 de ani

Gabriel Eșanu 11.01.2021, 15:43
Dramă în lumea automobilismului. Un super campion, infectat cu noul coronavirus, a murit la 68 de ani

Lumea automobilismului și-a luat adio de la Hubert Auriol, un pilot de legendă, triplu câștigător al Raliului Dakar. Familia acestuia a anunțat că Auriol, 68 de ani, a suferit un accident cardio vascular. Din informațiile oferite de jurnaliștii francezi de la L’Equipe, tragedia s-a produs în contextul în care acesta fusese diagnosticat cu noul coronavirus la finalul anului trecut. Fusese spitalizat încă din luna noiembrie, iar organismul său nu reușea să învingă temutul virus.

Hubert Auriol, triplu câștigător la Raliul Dakar. A fost primul om care s-a impus și la moto și la auto

Hubert Auriol s-a născut în Etiopia, la Addis Abbeba, și era poreclit „Africanul”. A fost primul pilot care a reușit să câștige Raliul Dakar atât la categoria moto, cât și la auto. Ulterior, această performanță a mai reușit-o și Philippe Monnet. Primul succes a venit pe motocicletă, în 1981. Reușea să repete performanța în ediția din 1983. În fine, victoria la auto a venit în 1992. În 1994, la ultima sa participare în Dakar, Auriol a terminat pe 2 la auto. Între 1995 și 2004, Hubert Auriol a fost chiar directorul competiției.

Herbert Auriol a fost protagonist al uneia dintre cele mai dramatice ediții a Raliului Dakar. În 1987 a pierdut în fața lui Cyril Neveu, după un accident cumplit, în penultima etapă. Și-a rupt ambele glezne. A murit chiar în perioada în care se desfășoară Raliul Dakar. Ediția din acest an are loc exclusiv în Arabia Saudită, din cauza numeroaselor restricții provocate de pandemia de coronavirus.

În 2008, Hubert Auriol a fondat Africa Eco Race. Era nemulțumit de schimbarea de traseu din cauza amenințărilor teroriste. Paradoxal, teama de atentate a făcut ca Raliul Dakar să nu mai treacă prin Dakar, capitala Senegalului. Asta în timp ce Africa Race a reușit să respecte mare parte din traseul original, în ciuda numeroaselor avertismente primite. Hubert Auriol era căsătorit și avea trei copii. Locuia în Suresnes, o suburbie a Parisului.

Urmăriți Playsport.ro și pe