Dramă pentru Franța înainte de startul Campionatului Mondial. Marea speranță a „cocoșilor” s-a accidentat

Ștefănescu Dragoș 16.11.2022, 15:19
Dramă pentru Franța înainte de startul Campionatului Mondial. Marea speranță a „cocoșilor” s-a accidentat

Naționala Franței a primit o lovitură dură înaintea startului Campionatului Mondial de fotbal. Christopher Nkunku s-a accidentat la un antrenament și nu va putea juca la competiția din Qatar.

Pierdere grea pentru naționala Franței înainte de startul Cupei Mondiale

Campionatul Mondial de fotbal din Qatar va începe pe data de 20 noiembrie, iar ultimele pregătiri au intrat în linie dreaptă.

Naționala Franței a primit o lovitură grea chiar înainte de startul competiției. În cursul zilei de marți, atacantul Christopher Nkunku (25 de ani) a suferit o accidentare la genunchiul stâng în timpul unui antrenament. După efectuarea mai multor investigații, se pare că jucătorullui RB Lepzig a suferit o entorsă. Astfel, el nu va putea juca la Cupa Mondială din Qatar. Dosarul medical al lui Nkunku a fost trimis deja la FIFA, iar după validare francezii vor anunţa pe cine convoacă în locul atacantului. Potrivit L’Equipe, Randal Kolo Muani va fi jucătorul care-l va înlocui pe Nkunku. Franţa face parte din grupa D, alături de Australia, Danemarca şi Tunisia.

Samuel Eto’o, predicții bizare pentru Cupa Mondială din Qatar

Samuel Eto’o, Cafu și Tim Cahill sunt ambasadori ai Cupei Mondiale din Qatar. Cei trei foști mari fotbaliști au făcut câteva pronosticuri referitoare la desfășurarea competișiei dar și a marii câștigătoare.

Fostul mare atacant camerunez a făcut câteva predicții destul de bizare. Acesta consideră naționala Camerunului drept favorită la câștigarea turneului final. Eto’o susține că naționala țării sale va termina grupa G pe prima poziție, peste Brazilia, Serbia și Elveția.

Din celelalte 7 grupe, camerunezul are ca favorite echipe care sunt cotate cu șanse minime la accederea în fazele eliminatorii ale competiției.

Din grupa A, Eto’o le consideră favorite pe Senegal și Qatar. În opinia camerunezului Olanda ar urma să termine pe locul 3 al grupei. Din grupa B, Anglia ar urma să termine prima, iar Iran pe locul al doilea, în detrimentul selecționatelor din SUA și Țara Galilor. În grupa C, fostul atacant african le consideră favorite pe Argentina și Polonia, iar din grupa D pe Franța și Tunisia. Cea mai realistă prediciție a lui Eto’o este cea din grupa E, unde Germania și Spania sunt favoritele sale. Maroc și Belgia ar urma să termine pe primele două locuri ale grupei F, Croația terminând pe poziția a treia. Din grupa H, Samuel Eto’o le vede favorite pe Portugalia și Ghana.

Pronosticurile lui Eto’o sunt și mai bizare pentru fazele eliminatorii. Potrivit acestuia, Camerun ar urma să elimine Ghana, Belgia și Senegal și astfel ar ajunge în marea finală. Maroc ar urma să elimine Spania, Portugalia și Franța pentru a ajunge și ea în ultimul act. Marea finală ar urma să fie câștigată de Camerun. Totodată, Eto’o  crede că finala mică dintre Senegal și Franța va fi câștigată de naționala africană.