Dramă pentru Marius Șumudică. Antrenorul român nu mai face minuni și judecă arbitrajul la ultimul meci

Bădulescu Silvian / 24.12.2021, 09:16
Dramă pentru Marius Șumudică. Antrenorul român nu mai face minuni și judecă arbitrajul la ultimul meci

Marius Șumudică este pe muchie de cuțit la Yeni Malatyaspor. Acesta nu a mai câștigat de opt partide, iar postul său este în pericol. În ultima etapă de campionat, el a dat vina pe brigada de arbitri pentru semieșec.

„E penalty 100%”

Marius Șumudică o duce greu în Superliga Turciei. Echipa sa nu a mai cunoscut gustul victoriei de opt etape, iar fanii au început să-l critice pe român. Echipa acestuia se află în zona roșie a clasamentului, ocupând locul 18 din 20 cu doar 15 puncte acumulate în 18 partide. În ultima partidă disputată, Yeni Malatyaspor a fost egalată în prelungiri și a pierdut două puncte prețioase.

Mai exact, în partida jucată acasă, în compania celor de la Kayserispor, echipa lui „Șumi” conducea cu 2-0 în minutul 36. În cea de-a doua repriză, Gavranovic a redus din handicap în minutul 56, ca mai apoi Pektemek să aducă egalarea în minutul 90+1.

Marius Șumudică a răbufnit la finalul partidei și a acuzat arbitrajul de faptul că nu a verificat o fază controversată la final.

Sunt aici de nouă meciuri și nu i-am văzut nici măcar o dată pe arbitri să meargă să revadă o fază la ecranul VAR: Am revăzut faza de zece ori. E penalty 100%, dar nici măcar nu a fost consultat VAR-ul” a spus acesta.

„A văzut toată lumea ce se întâmplă”

Pe același fond al supărării, antrenorul român nu s-a oprit și a continuat. Acesta nu are decât trei egaluri în ultimele opt partide, restul de cinci meciuri încheindu-se cu înfrângerea echipei sale.

Am jucat acasă și toată lumea a văzut ce se întâmplă. Nu s-au luat deciziile corecte. Jucătorii mei se enervează și au dreptate să fie supărați. Toți au familii”.

Totodată, acesta este de părere că echipa sa a pierdut șansa de a câștiga primul meci din luna octombrie din cauza acestui penalty neacordat.

Am jucat un meci la -5 grade. Dacă totul mergea bine și dacă se dădea penalty, poate că am fi câștigat meciul. Nu s-a întâmplat. Am pierdut trei puncte din cauza unei decizii proaste” a concluzionat acesta.

Nu doar Șumudică a fost nemulțumit la finalul partidei. Adil Gevrek, președintele celor de la Malatyaspor, a intrat pe teren, extrem de nervos pe brigada de arbitri. Acesta s-a dus direct către „cavalerii în negru” pentru a le reproșa deciziile luate pe întreg parcursul meciului.

Yeni Malatyaspor rămâne pe locul 18 în Superliga Turciei. Aceștia se află la trei puncte de locul 16, ocupat de Altay, primul deasupra liniei roșii. Distanța față de locul 15 deja devine de șase puncte, astfel că misiunea românului va fi una extrem de dificilă.