Drama prin care trece Naomi Osaka după Indian Wells. A recurs la ajutor de specialitate după momentele crunte de la ultimul turneu

Moldoveanu Camelia 24.03.2022, 12:40
Drama prin care trece Naomi Osaka după Indian Wells. A recurs la ajutor de specialitate după momentele crunte de la ultimul turneu

Naomi Osaka (24 de ani, locul 77 WTA) a izbucnit în plâns la Indian Wells după ce a fost jignită de o persoană din tribune. Aceasta nu a reușit să-și revină până la finalul meciului, demonstrând că are încă probleme grave cu anxietatea. După ce a pierdut cu scorul de 0-6, 4-6 în fața adversarei Veronika Kudermetova, Osaka a recurs la ajutor de specialitate.

Terapia la psihoterapeut o ajută pe Naomi Osaka să treacă peste incidentul de la Indian Wells

După ce a refuzat o vreme să mai participe la conferințe de presă pentru că o consumă psihic, Naomi Osaka părea să-și fi revenit. Însă, inevitabilul s-a produs în turul doi de la Indian Wells. O persoană din tribune a strigat, în primul set al meciului, „Naomi, ești nulitate!”.

Nipona, vizibil afectat, a mers să vorbească imediat cu arbitrul de scaun și să-i explice situația. Cu toate că a primit sprijin imediat, aceasta a izbucnit în lacrimi și și-a continuat meciul cu greu, drept dovadă că a pierdut dramatic cu 0-6.

După acest eveniment neplăcut, Naomi Osaka a fost sfătuită de sora ei să apeleze la ajutor de specialitate. Câteva ședințe de psihoterapie au ajutat-o pe niponă. După victoria din primul tur de la Miami, cu australianca Astra Sharma, scor 6-3, 6-4, nipona s-a declarat fericită că a făcut acest pas important:

Mi-a vorbit despre strategii şi despre o grămadă de lucruri precum respiraţia profundă, număratul atunci când este necesar. Încep să realizez cât de mult mă pot ajuta toate acestea.

Sunt foarte fericită să am oameni în jurul meu care m-au încurajat să merg în această direcţie”, a declarat Naomi Osaka, în cadrul unei conferințe de presă, potrivit Desert Sun

Incidentul trăit de Venus și Serena Williams, în 2001, a dat-o peste cap pe niponă

După ce a fost jignită, Naomi Osaka a vrut să vorbească la microfonul arbitrului de scaun, însă cererea i-a fost respinsă.

Ulterior, nipona a recunoscut că incidentul trăit de Venus și Serena Williams, în 2001, la Indian Wells, a marcat-o. Este vorba despre momentul în care cele două surori au fost huiduite și au auzit nenumărate jigniri rasiste.

Sincer, mi s-au mai strigat diferite lucruri în trecut, din tribune, și nu m-a deranjat. Dar acum s-a întâmplat aici, la Indian Wells, unde Venus și Serena au fost huiduite.

Dacă nu ați văzut niciodată acel videoclip, uitați-vă la el. Nu știu din ce motiv, dar m-am gândit imediat la acel moment. Încerc să nu plâng iar. Vreau doar să vă mulțumesc și să o felicit pe Veronica pentru victorie. Mulțumesc”, a spus Naomi Osaka.

Urmăriți Playsport.ro și pe