Duckadam, dezamăgit de Balaj: ”Înțeleg că ești angajat, dar chiar să spui asta?”. Exclusiv

Ioan Valentin Oprea 26.09.2023, 19:25
Duckadam, dezamăgit de Balaj: ”Înțeleg că ești angajat, dar chiar să spui asta?”. Exclusiv

CFR a pierdut, luni seară, derby-ul „feroviar” din Giuleşti, scor 1-3, iar oficialii trupei din Gruia au constestat dur arbitrajul brigăzii conduse de Cojocaru.  

Helmut Duckadam e dezamăgit de reacţia clujenilor, mai ales de cea a preşedintelui Cristi Balaj, fost arbitru internaţional. Prezent în platoul emisiunii PlaySport Live, Duckadam crede că VAR-ul a intervenit corect atunci când a anulat golul marcat de atacantul bosniac Juricic, iar protestele lui Balaj sunt lipsite de temei.

Cei de la VAR trebuiau să intervină. De ce mai avem VAR, atunci? Pentru astfel de poziții, la limită, s-a făcut acest VAR. Sunt dezamăgit de domnul Balaj, Înțeleg că ești angajat la o echipă, trebuie să intervii, dar chiar să spui că nu trebuia să intervină VAR-ul?”, a explicat, vizibil deranjat, eroul de la Sevilla 1986.

Critică jocul CFR-ului din repriza secundă

Referindu-se la meciul în sine, Duckadam a ţinut totuşi să recunoască că trupa lui Cristiano Bergodi ar fi avut o misiune aproape imposibilă de a mai reveni pe tabela de marcaj, în cazul în care reuşita lui Juricic ar fi fost validată de Cojocaru.

Fostul câştigător al Cupei Campionilor Europeni a subliniat, pe de altă parte, că jocul oaspeţilor din Gruia a suferit apoi cumplit în repriza a doua, iar victoria, per total, a giuleştenilor nu poate fi pusă în discuţie.

Două reprize diferite. În prima parte mi-a plăcut CFR-ul. Apoi, a mai fost acea fază cu golul anulat de ofsaid, iar la VAR s-a văzut că a fost o decizie la limită, dar corectă. M-a surprins ce a spus domnul Balaj. Dar dacă golul era valabil, CFR nu mai pierdea meciul”, a sunat analiza lui Duckadam.

Fostul mare portar al Stelei Bucureşti nu l-a menajat deloc pe Balaj şi l-a sfătuit pe acesta să se ocupe mai mult de treburile interne de la CFR, şi nu de arbitraje. Duckadam e de părere că ieşirile lui Balaj nu fac deloc bine formaţiei de la poalele Feleacului, iar Camora şi ceilalţi coechipieri ai săi ar trebui să fie focusaţi pe a rezolva problemele din defensivă.

Era foarte greu pentru tușier să intervină și să vadă acea diferență. Decizie corectă acum a VAR-ului. Mă aștept la altceva de la dânsul, nu la astfel de scuze, tu care ai fost un mare arbitru”, a tras concluzia Duckadam.

Urmăriți Playsport.ro și pe