Dumitru Dragomir nu vede cu ochi buni intrarea lui Dinamo în insolvență. “E modalitatea de a îngropa definitiv clubul”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 29.06.2021, 16:29
Dumitru Dragomir nu vede cu ochi buni intrarea lui Dinamo în insolvență. “E modalitatea de a îngropa definitiv clubul”

Dumitru Dragomir nu vede cu ochi buni intrarea lui Dinamo în insolvență. Clubul din Ștefan cel Mare a devenit primul din România care demarează această procedură pentru a doua oară. Prima dată s-a întâmplat în perioada lui Ionuț Negoiță. Atunci, Dinamo a reușit să scape de o datorie de aproximativ 17 milioane de euro, moștenită în cea mai mare parte din perioada Borcea și Badea, într-o perioadă destul de scurtă.

La sfârșitul sezonului 2015-2016, clubul alb-roșu a ieșit oficial din insolvență. Iar în 2017 chiar a evoluat în cupele europene. Dinamo a fost eliminată atunci de Atheletic Bilbao în preliminariile Europa League după 1-1 la București si 3-0 în Spania. De atunci însă, clubul a intrat din nou pe o pantă descendentă și datoriile s-au adunat din nou. Totul a culminat cu preluarea lui de către Pablo Cortacero, care a aruncat cu promisiuni în toate direcțiile dar nu a făcut absolut nimic.

Dumitru Dragomir nu vede cu ochi buni intrarea lui Dinamo în insolvență. “E modalitatea de a îngropa definitiv clubul”

Astfel, Dinamo a ajuns într-o situație disperată din punct de vedere financiar, cu foarte multe litigii și procese intentate de foști jucători. În ciuda eforturilor susținute ale suporterilor, intrarea în insolvență pentru a doua oară a fost imposibil de evitat. Luni, 28 iunie, Tribunalul București a admis cererea clubului și astfel dinamoviștii se pregătesc pentru o nouă perioadă extrem de dificilă.

Această decizie este considerată de cei mai mulți singura scăpare a lui Dinamo la acest moment. Nu însă și de Dumitru Dragomir. Fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal a declarat că insolvența este benefică în primă fază pentru Dinamo. Însă, conform lui Dragomir, pe termen lung va duce la îngroparea definitivă a clubului.

Este singura modalitate de a îngropa definitiv Dinamo, dar salvatoare în prima etapă, pentru că este imposibil (n.r. fanii-acționari din DDB) să aibă banii la timp să plătească salariile fotbaliștilor și atunci intră în faliment și se distruge. Obligatoriu urmează traseul Rapidului.

Mă așteptam să intervină unul dintre primari, pentru că sunt legi acum care pot să ajute Dinamo. Dacă Primăria Sectorului 2, de exemplu, ajută măcar cu două milioane de euro, Dinamo poate să iasă din insolvență și să continue. Dar văd că nu se bagă niciun primar, având lege pentru așa ceva.

Primarilor le e frică de tot ce s-a întâmplat până acum că i-au băgat la pușcărie pe toți care au făcut ceva bun în România. Trebuie să intervină prim-ministrul sau cineva să le dea cale liberă. Altfel, nu au nicio șansă! O să mai strângă de la suporteri 4-5 luni, dar nu pot stânge milioane”, a spus Dragomir la PRO X.