Dusan Uhrin, focus pe antrenamentele lui Dinamo: “La baraj nu mă interesează cu cine o să jucăm”

Olteanu Ștefan / 11.05.2022, 14:48
Dusan Uhrin, focus pe antrenamentele lui Dinamo: “La baraj nu mă interesează cu cine o să jucăm”

Dușan Uhrin (54 de ani) e concentrat exclusiv pe antrenamentele lui Dinamo în perioada următoare și spune că îl interesează mai puțin ce adversară va avea la barajul de menținere/promovare în Liga 1. Momentan, echipa favorită să le iasă în cale „câinilor” pare să fie Universitatea Cluj.

Universitatea Cluj nu îl sperie deloc pe Dușan Uhrin. E focusat doar pe antrenamentele lui Dinamo

Antrenamentele echipei îl intresează cel mai mult pe Dușan Uhrin în acest final de sezon, iar un ultim test de pregătire, esențial, va fi dat împotriva celor de la UTA Arad. „Câinii”, aflați deja matematic la baraj, vor primi vizita echipei arădene în ultima rundă din play-out-ul Ligii 1. Partida e programată vineri, de la ora 20:30.

Dușan Uhrin le-a transmis jucătorilor săi că acum este ultima lor șansă să îi arate tot ce au mai bun și că merită să fie aruncați în luptă pentru viitorul meci de baraj:

E ultimul meci. Jucătorii care intră trebuie să-mi arate tot ce au mai bun și să ne pregătim pentru disputa de la baraj. Nu sunt probleme cu accidentările, doar suspendările ne pot pun probleme. Grădinaru a fost suspendat. La fel și Sebi Moga (n.r. antrenor secund). Pentru mine e o greșeală să iei roșu, am discutat despre asta cu ei”, a declarat Dușan Uhrin, la conferința de presă premergătoare duelului cu UTA.

Referitor la echipa care îi va ieși în cale la baraj, Dușan Uhrin a spus că nu are nimic de comentat. Indiferent de ce adversară va avea, Dinamo trebuie să câștige.

Cel mai probabil, Universitatea Cluj va fi adversara lui Dinamo în barajul pentru menținerea/promovarea în Liga 1. „Șepcile roșii” au pierdut în ultima etapă din play-off-ul Ligii 2, scor 1-2 cu FC Hermannstadt.

Nu mă interesează cu cine vom juca la baraj, eu vreau doar să-mi pregătesc echipa. Probabil vom juca împotriva lui U Cluj, dar nu asta e important.

Nu mă concentrenez foarte mult pe meciurile din Liga 2, mă concentrez doar pe echipa noastră, nu contează cu cine vom juca la baraj. Suntem concentrați, nu pot spune că nu suntem pregătiți”, a mai spus antrenorul ceh.

La fel de pregătiți se anunță și jucătorii Universității Cluj

În runda precedentă din Liga 2 s-au stabilit câteva detalii importante. Petrolul Ploiești a devenit prima echipă care a promovat matematic, în timp ce FC Hermannstadt a învins-o pe Universitatea Cluj în deplasare și a devenit favorită pentru obținerea locului secund, de asemenea direct promovabil.

În ultima etapă, FC Hermannstadt va primi vizita celor de la CSA Steaua și are nevoie de un egal pentru a-și asigura poziția secundă.

De partea cealaltă, Universitatea Cluj pare deja împăcată cu faptul că va evolua la baraj.

După eșecul cu Hermannstadt, Ioan Filip, mijlocaș defensiv la U Cluj, i-a declarat „război” lui Dinamo:

Ne pregătim pentru baraj, pentru duelurile cu Dinamo, nu avem ce face. Trebuie să câștigăm și să promovăm, de aceea suntem aici. În fotbal tot timpul cei mai mici pot să reușească. În viață, de multe ori, ca să câștigi trebuie să știi să pierzi. Poate că așa a fost să fie, să ne bucurăm la meciul de baraj.

Cei de la Dinamo sunt frații noștri, dar nu avem ce face decât să jucăm serios”, a declarat Ioan Filip, la microfonul Digi Sport.