Dusan Uhrin jr., sancționat cu o lună de contract. RTZ a înjumătățit pretențiile antrenorului ceh, pe care-l acuză că nu s-a prezentat la „activitățile echipei”

Cătălin Mureșanu 01.02.2023, 13:16
Dusan Uhrin jr., sancționat cu o lună de contract. RTZ a înjumătățit pretențiile antrenorului ceh, pe care-l acuză că nu s-a prezentat la „activitățile echipei”

Dinamo, prin administratorul judiciar, continuă luptele în instanță cu antrenorii care au condus echipa în sezonul de tristă amintire 2021-2022, stagiune la capătul căreia „câinii” au retrogradat pentru prima oară în istorie.

La început a fost Bonetti. A urmat Rednic

Primul război deschis în dosarul de insolvență a fost cu Dario Bonetti, tehnicianul care a pregătit echipa în primele runde. Italianul a câștigat valoarea a opt salarii. A urmat Mircea Rednic, care a solictat, conform contractului reziliat unilateral de club, patru salarii compensatorii. „Puriul” a pierdut în prima instanță, însă a câștigat la apel. Este vorba de 32.000 euro.

Uhrin cere 12.800 euro, RTZ a acceptat o creanță de 6400 euro

Ultimul atașat acestei liste este Dusan Uhrin jr., tehnicianul adus de suporterii din DDB care, din păcate pentru fanii din „Ștefan cel Mare”, nu a reușit să salveze echipa de la retrogradare.

Acum, cehul își cere drepturile, s-a adresat administratorului judiciar și a solicitat suma de 12.800 euro, creanță curentă reprezentând salariile neîncasate pentru lunile mai și iunie. Din păcate pentru fostul tehnician de la Poli Timișoara sau CFR Cluj, RTZ & Partners SPRL a acceptat jumătate din sumă, 6400 euro.

I s-a tăiat o lună din contract

În spatele deciziei administratorului judiciar se află o „sancțiune”, abatere pe care RTZ a trasat-o în fața instanței. Astfel, lui Uhrin i s-a imputat, cităm din „Buletinul procedurilor de insolvență”, că nu s-a prezentat la locul de muncă:

„La data de 01.06.2022 între Dinamo 1948 SA și dl. Dusan Uhrin, a fost încheiată Decizia de încetare nr. 306/01.06.2022 a Contractului de activitate sportivă nr. 492/11.03.2022, ca urmare a neprezentării la activitățile echipei Dinamo I începând cu data de 30.05.2022. În acest sens, a fost încheiat referatul privind constatarea săvârșirii unei abateri disciplinare de către dl. Sabin Ghiță, angajat în funcția de Team Manager în cadrul SC Dinamo 1948 SA”.

PlaySport.ro a aflat că oficialii dinamoviști au rămas surprinși de atitudinea antrenorului care, imediat după manșa retur a barajului cu Universitatea Cluj, meci disputat pe 29 Mai, ar fi plecat în Cehia fără să discute cu cei din conducerea sau să lase un program. Din câte se pare, cehul a fost deranjat că nu și-a primit banii la timp. În plus, Uhrin a acuzat că a rămas singur la echipă, după ce Iuliu Mureșan, administratorul special, și-a dat demisia, iar Florin Răducioiu a preferat să se distanțeze de staff-ul tehnic.

Urmăriți Playsport.ro și pe