E alertă printre jucătorii de tenis de la Australian Open. Ce au decis organizatorii în urmă cu puțin timp

Mihai Cheles 18.01.2021, 17:46
E alertă printre jucătorii de tenis de la Australian Open. Ce au decis organizatorii în urmă cu puțin timp

E alertă printre jucătorii de tenis de la Australian Open. Ce au decis organizatorii în urmă cu puțin timp. Problemele persistă la Openul Australiei. Chiar dacă organizatorii au avut timp suficient să implementeze normele necesare bunei desfășurări a competiției, au omis un lucru esențial – transportul sportivilor, iar acum trag ponoasele.

E alertă printre jucătorii de tenis de la Australian Open

Tot mai mulți jucători și jucătoare sunt băgate în carantină strictă, fără a avea dreptul de a se antrena așa cum se cuvine. WTA a decis ca încă 25 de sportivi să fie băgați în carantină, după ce s-au aflat în avionul care a aterizat la Melbourne de la Doha, și unde un pasager a fost confirmat cu COVID-19.

Acesta „nu face parte din contingentul jucătorilor și a fost testat negativ înaintea zborului”, au anunțat organizatorii competiției, printr-un comunicat dat publicității. Cu toate acestea, nu este primul astfel de caz cu care se confruntă australienii. Avioanele sosite de la Los Angeles și Abu Dhabi au avut aceleași probleme

În total, 72 de sportivi nu se vor putea antrena afară pe perioada carantinei. Vor fi obligați să improvizeze în camerele în care au fost plasați, sub protecția medicilor și a organizatorilor, timp de două săptămâni.

E alerta printre jucatorii de tenis la Australian Open
E alerta printre jucatorii de tenis la Australian Open

Ediția din acest an a Openului Australiei se va desfășura în perioada 8 și 21 februarie. Un calcul simplu ne arată că, cei 72 de sportivi carantinați, vor avea la dispoziție maximum o săptămână la dispoziție pentru a reintra în formă.

Sorana Cîrstea, printre sportivii carantinați

Printre jucătorii privați de antrenamentele specifice se numără și jucătoarea din România, Sorana Cîrstea. Aceasta n-a mai rezistat presiunii și a răbufnit pe Twitter la aflarea acestor vești, trăgând un semnal de alarmă:

Unii ne acuză că facem mofturi. Nu am nicio problemă să stau 14 zile în cameră și să mă uit la Netflix. Credeți-mă, e un vis devenit realitate, chiar o vacanță. Ceea ce nu putem să facem este SĂ CONCURĂM după ce am stat 14 zile pe canapea. Asta e problema, nu regula carantinării”, a scris Sorana Cîrstea, pe contul personal de Twitter.

De asemenea, Sorana arată cu degetul și spre organizatori, care au omis să prezinte toate condițiile de participare. Numărul 71 WTA recunoaște că nu ar mai fi venit în Australia, dacă ar fi știut că existe riscul carantinării:

„Ceea ce nu înțeleg este de ce nu ni s-a spus că, dacă o persoană din avion este pozitivă, va trebui să fim izolați. M-aș fi gândit de două ori înainte să vin aici. Dacă ne-ar fi informat în legătură cu această regulă, nu aș mai fi jucat în Australia. Aș fi rămas acasă”, a completat Sorana.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe