Sorana Cîrstea și Novak Djokovic, în aceeași barcă după evenimentele de la Australian Open 2021

Catinca Giosanu 18.01.2021, 11:02
Sorana Cîrstea și Novak Djokovic, în aceeași barcă după evenimentele de la Australian Open 2021

Primul Grand Slam al anului 2021 a devenit un turneu extrem de controversat. Și asta, după ce peste 70 de sportivi au fost nevoiți să intre în carantină pentru 14 zile, în Australia.

Sorana Cîrstea și Novak Djokovic, în aceeași barcă după evenimentele de la Australian Open 2021

Menționăm faptul că în trei dintre avioanele în care s-au aflat jucători înscrşi la „Open-ul Vesel“ s-au aflat persoane infectate cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2. Drept urmare, 72 de sportivi sunt închişi în camerele lor, pentru următoarele două săptămâni. Din nefericire, ei nu au dreptul de a ieşi nici măcar la antrenamente!

Această situaţie neplăcută a declanşat un adevărat scandal printre jucătorii de tenis, cea mai vocală sportivă fiind Sorana Cîrstea. Sportiva de 30 de ani a declarat că un jucător închis în cameră, timp de 14 zile, fără posibilitatea de a se antrena, nu mai poate participa apoi la vreo competiţie oficială.

Sorana Cîrstea a cedat nervos în Australia
Sorana Cîrstea a cedat nervos în Australia / Sursa Foto: Pro Sport

Prima reacție a directorului Australian Open

Directorul Australian Open a reacționat la scurt timp după ce sportivii și-au arătat indignarea față de măsurile luate în contextul pandemiei de Covid-19.

Novak Djokovici a trimis o scrisoare deschisă către Craig Tiley. Oficialul a cerut anumite facilităţi pentru sportivii care se află în izolare.

  • Aparate de fitness în toate camerele pentru cei care trebuie să treacă printr-o carantină dură.
  • Mâncare la un nivel decent, menită să reprezinte nivelul turneului, pentru sportivi de elită.
  • Reducerea zilelor de carantină totală pentru cei izolaţi complet după efectuarea mai multor teste Covid-19.
  • Permisiunea de a-şi vizita antrenorul, dacă ambii au teste negative.
  • Jucătorul şi antrenorul să fie plasaţi la acelaşi etaj.
  • Pe cât este posibil mutarea majorităţii celor izolaţi complet în cele 14 zile  în case private cu teren de tenis.

E o situaţie complicată, vom face tot posibilul pentru ca toţi jucătorii să aibă condiţii asemănătoare, mai ales cei izolaţi complet. De aceea i-am chemat atât de repede în Australia pentru a ţine sub control astfel de situaţii.”, a declarat directorul Australian Open, conform Adevărul.

După ce vor termina carantina mai au opt-nouă zile pentru a pregăti participarea la Australian Open.  Ne vom concentra pentru a le aduce aparate de fitness în camere. Principalul nostru obiectiv e ca virusul să nu scape de sub control.”, a mai spus oficialul.

Urmăriți Playsport.ro și pe