„E un haos jenant. Nu înțeleg ce se întâmplă!” Anamaria Prodan reacționează în scandalul antrenorilor fără licență. EXCLUSIV

Iosif Pintilie 23.03.2023, 14:41
„E un haos jenant. Nu înțeleg ce se întâmplă!” Anamaria Prodan reacționează în scandalul antrenorilor fără licență. EXCLUSIV

Situația antrenorilor din Superligă, care antrenează deși nu au licență, este încă de actualitate. În prima divizie există formații care sunt pregătite de antrenori ce nu dețin licență pro. Cel mai bun exemplu este cazul de la FCSB, unde Mihai Pintilii are rezultate remarcabile, deși nu are studiile necesare pentru a fi antrenor.

Anamaria Prodan intervine în problema antrenorilor fără licență.

Anamaria Prodan susține că nu este de acord ca oameni fără licență să fie numiți în funcția de antrenor. În primul rând, ea spune că cei ce profită de încrederea patronilor și antrenează fără licenți nu fac nimic altceva decât să își bată joc de meseria lor.

Mai apoi, ea susține că nu este onest față de antrenorii care pierd timp și bani să devină antrenori ca anumiți foști jucători să ajungă direct pe banca tehnică, fără pregătire.

”Nimeni nu poate să spună că este de acord. Sunt foști fotbaliști mari, emblematici, care sunt folosiți de multe ori de patroni. nu sunt de acord. Toți antrenorii pe care îi am sub contract au muncit mult și au plătit multi bani că sa își obțină licențele. Este vorba de școală, de educație! În antrenorat, nu este ok nici pentru cei ce intră, datorită acestei conjuncturi, pentru că își bat joc de meseria lor și atrag dușmănia celor care muncesc și petrec ani pe băncile școlii de antrenori.

Eu nu am înțeles de la început de ce s-a permis așa ceva. De ce să pui acești mari jucători în situații penibile? De ce să ajungi să stai pe bancă fara să ai dreptul acesta? Mi se pare că ies mult prea mulți antrenori. Examenul nu este atât de drastic precum este în străinătate.

La noi este o școală de antrenori, o termini repede, așa cum erau pe vremuri semiprofesionalele. Nu este normal! Asta suntem noi, clădim pe nisip. Facem lucrurile pe genunchi, după ne întrebăm de ce ajungem la FIFA, de ce avem procese, de ce antrenorii tineri, fără licență, stau pe bancă și sunt înjurați și umiliți… Sunt niște probleme greu de înțeles pentru mine și pentru oamenii cu facultate.

Eu am admirat federația, l-am admirat pe Burleanu pentru felul în care a condus federația, dar nu înțeleg de ce nu face nimeni nimic, de ce sunt plătite aceste comisii de etică? Mi se pare o  nebunie care va duce fotbalul într-o prăpastie de unde nu știu cine o să îl salveze. Dacă federația nu deschide ochii… oamenii importanți din fotbal, cei ce conduc, trebuie să fie exemple. Ei nu pot ieși să spună că nu îl interesează de ăla, să își înjure jucătorii, antrenorii. Antrenorii nu pot ieși să își înjure colegii. E o harababură și un haos jennant, ceea ce se întâmplă în fotbalul nostru”, susține Anamaria Prodan.

Urmăriți Playsport.ro și pe