Echipa din Serie A, care îl vrea pe Ciprian Tătărușanu. Românul ar putea părăsi AC Milan în vară

Olteanu Ștefan 19.11.2022, 12:33
Echipa din Serie A, care îl vrea pe Ciprian Tătărușanu. Românul ar putea părăsi AC Milan în vară

Empoli, echipa care ocupă locul 13 în clasamentul din Serie A, îl vrea pe Ciprian Tătărușanu. Contractul pe care românul îl are cu AC Milan va ajunge la final în vară, iar el va putea semna din postura de jucător liber cu orice altă formație.

Rămâne Ciprian Tătărușanu în Serie A și după despărțirea de AC Milan?

Ciprian Tătărușanu va împlini vârsta de 37 de ani în februarie, însă nu are de gând să se retragă prea curând din fotbal și după experiența de la AC Milan ar putea bifa o alta în Serie A.

Ziariștii italieni de la Calciomercato au aflat că Empoli se interesează de serviciile goalkeeperului român. Contractul lui Tătărușanu cu AC Milan expiră la data de 30 iunie, iar până în acest moment „rossonerii” nu i-au făcut o ofertă de prelungire. Astfel, fostul căpitan al echipei naționale ar urma să părăsească San Siro din postura de jucător liber.

Conform sursei citate, Empoli a început deja discuțiile pentru un eventual transfer al lui Tătărușanu, iar românul este încântat de posibilitatea unei noi aventuri în Serie A.

„Contractul lui Tătărușanu expiră în 2023 și în prezent nu există negocieri pentru reînnoire. Sentimentul este că fostul portar de la Lyon și Fiorentina își va lua rămas bun de la AC Milan în vară și își va căuta o nouă echipă. Pe urmele lui ar fi deja un alt club italian”, scriu jurnaliștii de la Calciomercato.

Ar urma să fie titular la Empoli

În continuare, publicația menționată dezvăluie și numele echipei. Este vorba de Empoli, care în vară are toate șansele să se despartă de titularul Guglielmo Vicario (26 de ani), portar convocat recent la naționala Italiei. Vicario este pe lista de achiziții a celor de la Juventus, iar în acest context se estimează că la finalul sezonului se va despărți de Empoli.

Toscanii au pus ochii pe Tătărușanu, pe care îl văd potrivit pentru postul de titular din poartă. Românul are deja o experiență bogată în fotbalul din Peninsulă. El a mai evoluat pentru Fiorentina, în intervalul 2014 – 2017, iar din septembrie 2020 se află sub contract cu AC Milan.

De-a lungul carierei, Tătărușanu a bifat și două experiențe în Franța: la FC Nantes (2017 – 2019) și Olympique Lyon (2019 – 2020).

12 meciuri a evoluat Tătărușanu în acest sezon pentru AC Milan. De patru ori a terminat meciul fără gol primit.

Ciprian Tătărușanu s-a operat la ochi

AC Milan nu va mai disputa niciun meci oficial în 2022, iar Ciprian Tătărușanu a profitat de această pauză competițională pentru a se opera la ochi.

Portarul român avea o problemă mai veche de sănătate, care îl afecta inclusiv atunci se afla pe terenul de joc. Mai precis, astigmatism se numește defectul de vedere cu care se confrunta Tătărușanu. Acest lucru nu îi permitea să focalizeze corect obiectele din fața sa, însă totul s-a remediat după ce fost supus unei intervenții chirurgicale la Milano.

Gazzetta dello Sport dezvăluie că portarul a fost operat, luni, de doctorul Angelo Appiotti, care s-a mai ocupat în trecut și de fotbaliști precum Kaka, Massimo Ambrosini, Ignazio Abate sau Marco Borriello.

Jurnaliștii italieni susțin că operația a fost un succes și sunt convinși că îl va ajuta pe Tătărușanu să aibă pe viitor prestații și mai bune:

„I s-a descoperit defectul vizual în urmă cu un an, dar a compensat cu o focalizare spontană care trebuia corectată. Percepția unui șut de la distanță va veni acum mult mai repede. Acest lucru îi va permite un răspuns mai bun”, a notat Gazzetta dello Sport.

Ciprian Tătărușanu urmează să plece într-o vacanță în Maldive. AC Milan va disputa următorul joc oficial tocmai pe 4 ianuarie 2023, în compania lui Salernitana. Până atunci, „rossonerii” au programate două amicale, pe 13 și 16 decembrie, contra lui Arsenal, respectiv Liverpool.

Și-a revenit Ciprian Tătărușanu. Românul a primit laude de la presa italiană după ultimul meci al campioanei AC Milan.