Edi Iordănescu îi închide gura lui Gigi Becali. „Tavi Popescu mai are de crescut, ca să joace la națională. Să nu dispară ca mulți alți Messi de la noi”

Bordei Radu / 21.04.2022, 22:06
Edi Iordănescu îi închide gura lui Gigi Becali. „Tavi Popescu mai are de crescut, ca să joace la națională. Să nu dispară ca mulți alți Messi de la noi”

Edi Iordănescu i-a răspuns lui Gigi Becali, dar și celor care au contestat selecția făcută sau de deciziile tactice. Patronul FCSB-ului crede că Tavi Popescu nu poate lipsi din echipa națională. „Dacă nu face asta, Edi greșește grav” anunța omul de afaceri. Selecționerul a explicat de ce crede că noul „diamant” al viecampionilor mai are multe de învățat.

Edi Iordănescu îi dă o lovitură lui Gigi Becali. „Tavi este un talent rar, dar nu este definit. Trebuie să avem grijă cu el”

Iordănescu junior a lucrat deja cu Tavi Popescu la FCSB și cunoaște bine ce poate tânărul atacant.

Eu am lucrat cu Tavi Popescu, este un talent deosebit, rar. Este un caracter frumos, un băiat deosebit, dar este departe de a fi definit. Mai are de învățat să facă faza a doua, să aibă forța de a câștiga dueluri, trebuie să știe cum să primească mingea, când să o facă, chestiuni de dinamică a fazelor, mai avem multe de lucrat la el. Trebuie să avem grijă, altfel va dispărea ca mulți alți Messi de la noi. Trebuie să parcurgă multe alte etape, nu le poate arde, a explicat selecționerul, la Digisport

Acesta nu ascultă diversele sugestii din partea conducătorilor care vor să își vadă jucătorii la lotul național.

Nu putem aduce jucători, dacă nu sunt pe structura noastră pe joc, nu putem aduce 7 mijlocași centrali, de exemplu. Știu ce înseamnă fotbalul mare, am fost implicat în campanii europene, știu fotbalistul român, ce poate, ce tipologie este, am făcut și performanță, nu iau în calcul tot ce zice lumea. Eu știu ce trebuie și ce are nevoie echipa națională, alții vor doar să își vândă marfa, a punctat selecționerul României

Edi Iordănescu nu știe dacă se va baza pe Săpunaru sau Tamaș. „Trebuie să fim foarte atenți”

Selecționerul a recunoscut că se gândește la veteranii din Liga 1, jucători cu mare experiență. Aceștia ar putea fi soluții pe termen scurt, dar Edi Iordănescu nu știe dacă această soluție este cea mai bună.

Trebuie să ne gândim la moment, dar și la viitor. Sunt Tamaș, Cristi Săpunaru, care, dacă naționala se va califica, vor avea 41 de ani. Ei pot fi niște piloni de moment, care ne pot ajuta în vestiar, care pot veni cu o mentalitate altfel, din vremea când se făceau performanțe. Dar nu vreau să se simtă lezați, să se simtă folosiți doar pentru moment. Va trebui să clarific acest aspect, în viitorul apropiat, a mai declarat Iordănescu