Edi Iordănescu, pregătit să fie „uns” selecționer: „Nu m-ar speria naționala! Pot să îmi pun sentimentele în plan secund!”

Robert Zanfir / 13.01.2022, 19:28
Edi Iordănescu, pregătit să fie „uns” selecționer: „Nu m-ar speria naționala! Pot să îmi pun sentimentele în plan secund!”

Numele lui Edi Iordănescu revine puternic în atenția lui Răzvan Burleanu. Fostul antrenor al FCSB spune că a avut contacte cu cei de la FRF. Tehnicianul dezvăluie că se simte pregătit pentru echipa națională.

Edi Iordănescu a întărit ideea că ar prefera să fie prima opțiune în negocierile pentru preluarea unei echipe, dar spune că își poate pune sentimentele între paranteze, în cazul în care este vorba de tricolori. Între timp, Ladislau Boloni este tot mai departe de echipa națională.

Edi Iordănescu, pregătit să fie „uns” selecționer: „Nu m-ar speria naționala! Pot să îmi pun sentimentele în plan secund!”

Tehnicianul spune că nu ar fi speriat de o eventuală preluarea a naționalei, chiar dacă este foarte tânăr.

„Confortabil nu n-am simțit niciodată să vorbesc despre asta, dar pot să spun că au fost contacte, au fost discuții principiale, dar am văzut pe parcurs că nu au fost discuții doar cu mine.

Am să vă dezamăgesc, dar nu prea am ce să spun. Eu am o anumită discuție din afara țării și este singurul lucru despre care pot să vorbesc.

Nu cred că e cazul să mă pronunț. Sunt un antrenor tânăr, dar cu anumită experiență, am avut șansa să încep meseria asta foarte devreme..

Ar fi o mândrie, o oportunitate, sunt sigur că orice antrenor și-ar dori-o. Eu cred că echipa națională are un potențial. Poate să producă rezultate și să reușească să schimbe această situație și să bucure suporterii.

Eu am ajuns la maturitatea necesară să îmi înțeleg statutul. Înțeleg că sunt anumiți antrenori români cu ani mulți de performanțe. Cred că fotbalul românesc duce lipsă de multe, dar nu de antrenori. Mircea Lucescu, Loți Boloni, Olăroiu, Dan Petrescu, Răzvan Lucescu….Sunt antrenori care au demonstrat multe și au un statut.

Dupa care.. valul nou, tineri și foarte tineri, unde sunt și eu. Dar sunt mai bine de zece ani de când antrenez. Pot să spun că am în spate o experiență acumulată.

Acum, normal, ca orice antrenor își dorește să fie prima opțiune. Unde am colaborat, am fost prima opțiune. Când vine vorba de echipa națională, pot să îmi pun sentimentele în plan secund, pentru o discuție.

Despre oferta din zona Golfului

Nu aș putea să spun că există un acord, dar sunt destul de avansate lucrurile, iar propunerea este pe placul meu.

Nu e prima oară când sunt în discuții și când există interes din zona Golfului, dar mereu am avut o reținere. M-a tentat și mă tentează foarte mult Europa.

M-am gândit că după CFR și FCSB, în Romania e greu să mai găsesc un proiect care să mă provoace. Opțiuni foarte multe în țară e clar că nu mai sunt.

Aș vrea să merg într-un proiect în Europa. Dacă lucrurile se vor așeza și voi ajunge la concluzia că este bine pentru viitorul meu, atunci cred că poate fi acceptată.

Europa e o ambiție a mea și știu că pentru români este destul de greu de accesat. Am ajuns la concluzia în ultimii ani, am cunoscut oameni și păreri și am ajuns la concluzia că sistemul relațional este mai important decât CV-ul.

Eu am fost dispus și sunt dispus să intru într-un proiect de la un nivel mai jos”, a declarat Edi Iordănescu la Digi Sport.

O echipă națională, indiferent de nume, tot timpul poate să însemne o oportunitate. Subliniez, consider că nu am ars etapele, le-am parcurs așa cum trebuie. Am participat la dezvoltarea și construirea unor echipe, au fost etape firești.

Apoi am mers la următorul nivel, am fost la CFR Cluj, a venit perioada FCSB… Consider că am acumulat o anumită experiență, nu m-ar speria o astfel de oportunitate. Echipa are potențial
Edi Iordănescu