EDIȚIE SPECIALĂ PlaySport LIVE! În DIRECT, de la ”Casa Fotbalului”, cu noul selecționer al echipei naționale, Edi Iordănescu!

Sorin Chiriac / 25.01.2022, 14:29

”67 de zile. Sau 9 săptămâni și patru zile. Sau două luni și șase zile. Oricare cuantificare temporală este corectă pentru a măsura perioada în care naționala a stat fără selecționer. Telenovela iernii s-a închis, FRF și Edward Iordănescu au bătut palma definitiv și irevocabil! Fiul ”Generalului” devine antrenorul cu numărul 44 din istoria reprezentativei, luând în calcul nume, nu mandate” – așa își începea reporterul special PlaySport.ro, Justin Gafiuc, articolul exclusiv în care anunța că s-a ales, în sfârșit noul selecționer al echipei naționale a României.

EDIȚIE SPECIALĂ PlaySport LIVE! În DIRECT, de la ”Casa Fotbalului”, cu noul selecționer al echipei naționale, Edi Iordănescu!

De atunci, au mai trecut cinci zile, așa că, iată-ne, în ziua în care va fi anunțat oficial! Din informațiile PlaySport.ro, astăzi, de la orele 17:00, imediat după încheierea Comitetului Executiv al FRF, Edi Iordănescu va fi anunțat de președintele Răzvan Burleanu, într-o conferință de presă. Această conferință va fi transmisă în direct pe pagina de Facebook și pe canalul de Youtube Playsport.ro.

Ea va fi urmată de o EDIȚIE SPECIALĂ PlaySport LIVE, în care vom discuta pe larg despre implicațiile acestei numiri!

Edi, pe urmele lui Anghel Iordănescu

Tehnicianul de 43 de ani își va începe activitatea la aceeași vârstă la care tatăl său prelua din mers reprezentativa în vara lui 1993, după celebru dezastru de la Kosice, 2-5 cu Cehoslovacia în preliminariile CM 1994. Iordănescu junior s-a înțeles clar cu federația, doar o întoarcere miraculoasă de situație mai poate schimba lucrurile, ceea ce e puțin probabil să se întâmple, precum în cazul Boloni, de exemplu.

Salariu de 20.000 de euro, contract doar pentru CE 2024

Coordonatele negociate au ajuns la următoarea formulă, potrivit surselor playsport: contract pe doi ani, cu prelungire automată pentru Euro 2024 în cazul calificării, opțiune pentru încă doi ani în vederea CM 2026, salariu de 20.000 de euro pe lună, clauză intermediară pentru clasare în primele două locuri în Liga Națiunilor.

În echipa lui Iordănescu ar urma să intre ”secundul” său tradițional, Alexandru Radu, cu care a lucrat peste tot în ultimii ani, dar și Florin Constantinovici, o opțiune sugerată de FRF pentru a face tranziția de la Rădoi cu un om care a lucrat și în echipa lui Mirel.

Edward Iordănescu: ”Sunt șanse mari să fiu selecționerul României”

Inclusiv cel vizat, Edward Iordănescu, a confirmat că numirea de astăzi este sigură, mai rămâne doar să se facă anunțul oficial. Acesta se va produce astăzi, în conferința de presă, urmată de EDIȚIA SPECIALĂ PlaySport LIVE!

Sunt șanse mari să fiu selecționerul României. Dar nu pot să spun nimic concret acum, sunt perspective importante. Deocamdată să se oficializeze, apoi pot să spun. Doamne ajută să ne calificăm la Euro!”, a comentat Edi Iordănescu.

EDIȚIE SPECIALĂ PlaySport LIVE, astăzi, imediat după conferința de presă de la Casa Fotbalului!

Imediat după conferința de presă comună Burleanu – Iordănescu, vom fi în DIRECT, la PlaySport LIVE, pentru a analiza această numire în funcția de selecționer al echipei naționale de fotbal a României.

Playsport LIVE este programat în fiecare săptămână, luni, marți și vineri, de la 18:00. Emisiunea poate fi urmărită pe site-ul www.playsport.ro, pe pagina de Facebook și pe canalul nostru de YouTube: https://bit.ly/3spQ2g4.