Ei sunt românii care nu ar mai putea veni la echipa națională, dacă ar începe Superliga Europei. Nume grele pe listă!

Gabriel Peneș / 20.04.2021, 23:51
Ei sunt românii care nu ar mai putea veni la echipa națională, dacă ar începe Superliga Europei. Nume grele pe listă!

Ei sunt românii care nu ar mai putea veni la echipa națională, dacă ar începe Superliga Europei. Nume grele pe listă! Proiectul de înființare a noii supercompetiții ar lovi mai ales în jucătorii cluburilor participante la ea. UEFA și FIFA au amenințat cu excluderea acestor grupări din orice competiție europeană și mondială. Inclusiv cu interzicerea dreptului fotbaliștilor de la aceste echipe de a juca pentru naționalele lor.

Ei sunt românii care nu ar mai putea veni la echipa națională, dacă ar începe Superliga Europei

Furtuna creată de intenția creării supercompetiției exclusiviste poate ajunge și la tricolori. Ei sunt românii care nu ar mai putea veni la echipa națională, dacă ar începe Superliga Europei. Deși „clocită” de mai multă vreme, proiectul noii competiției s-a prăvălit brusc peste fotbalul planetei. 12 echipe fondatoare și-au anunțat dorința de a crea o întrecere a celor mai bogate cluburi. Numele lor: AC Milan, Arsenal Londra, Atletico Madrid, Chelsea, FC Barcelona, Inter Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid şi Tottenham.

Între timp, dinspre UEFA și FIFA au venit replici dure. Forurile conducătoare din fotbal au amenințat cu excluderea acestor echipe din competițiile europene și mondiale. Inclusiv cu interzicerea accesului la naționalele de care aparțin pentru jucătorii respectivelor cluburi.

Această Super Ligă este doar o chestiune legată de bani. O propunere oribilă, un proiect fără sens. Jucătorii echipelor din Superligă nu vor juca la Campionatul European şi nici la Cupa Mondială. Nu vor avea voie să joace pentru echipele naţionale”, a declarat președintele UEFA, Aleksander Ceferin.

Ei sunt românii care nu ar mai putea veni la echipa națională, dacă ar începe Superliga Europei. Nume grele pe listă!
Ei sunt românii care nu ar mai putea veni la echipa națională, dacă ar începe Superliga Europei. Radu Drăgușin de la Juventus ar fi printre aceștia

Nume grele pe listă!

Dacă amenințarea s-ar pune în practică, România ar putea fi lipsită de cel puțin 2 jucători de la lotul național. În primul rând, ar fi vorba de portarul Ionuț Radu (23 de ani), de la Inter Milano. Chiar dacă e doar rezervă, Radu a fost convocat la meciurile naționalei din preliminariile CM 2022. Și chiar dacă și aici este a doua opțiune, după Florin Niță, oricând poate fi nevoie de el, în caz de accidentare a titularului.

Un alt jucător vizat de posibila suspendare ar fi Radu Drăgușin (19 ani). Fundașul român abia ce a semnat un nou contract cu Juventus Torino, unul dintre cluburile fondatoare ale Superligii. Drăgușin a fost convocat de Adi Mutu în naționala U21 pentru Euro U21 unde a jucat în ultima partidă, cea cu „tineretul” Germaniei. Ambii jucători sunt și pe lista lărgită a lui Mirel Rădoi pentru Jocurile Olimpice de la Tokio. Ciprian Tătărușanu, portarul de la Milan, ar fi fost și el afectat de posibila măsură a UEFA și FIFA. Dar fostul titular al porții tricolorilor și-a anunțat deja retragerea după ratarea calificării la Euro 2020.

Mai rămâne de văzut dacă Superliga se va concretiza. Reacțiile dure ale forurilor europene și mondiale, ale federațiilor naționale și ale fanilor au produs un haos în rândul cluburilor fondatoare. Deja, 4 cluburi au anunțat că renunță la ideea de a participa la Superligă. E vorba de Chelsea, Manchester City, Barcelona și Atletico Madrid. O ședință a celor 12 cluburi fondatoare este programată în această noapte, la ora 00:30 (ora României), informează Gazzetta Dello Sport.