El a lansat celebra vorbă ”Ai, n-ai mingea, dai la poartă!”. ”Nimeni nu mai știe unde am antrenat. Vorba asta a făcut istorie”

Mihai Cheles 25.01.2021, 14:11
El a lansat celebra vorbă ”Ai, n-ai mingea, dai la poartă!”. ”Nimeni nu mai știe unde am antrenat. Vorba asta a făcut istorie”

O vorbă din folclorul fotbalului românesc spune: „Ai, n-ai mingea, dai la poartă”. Un apel disperat al antrenorilor, care să-i determine pe jucători să caute mai des spațiul porții advers. Mulți cred, chiar și acum, că celebra vorbă a fost spusă de Florin Halagian, Gabi Stan sau Gheorghe Hagi. Nici pe departe.

El a lansat celebra vorbă ”Ai, n-ai mingea, dai la poartă!

Sintagma „Ai, n-ai mingea, dai la poartă!” este una pe sufletul fotbaliștilor români. Paradoxul cuvintelor naște zâmbete într-un fotbal trist, unde realizările importante de pe gazon lipsesc. Vor trece mulți ani până când va fi trecută în uitare vorba de „duh”.

Ea nu-i aparține nici lui Gheorghe Hagi, pe care unii au încercat să-l treacă în derizoriu, și nici lui Florin Halagian, un antrenor dintr-o bucată, nici lui Gabi Stan. Ci lui Victor Roșca (66 de ani), fost antrenor, printre altele, la Oțelul Galați, Petrolul Ploiești și Corvinul Hunedoara.

Antrenorul a fost prezent în studiourile Gazetei Sporturilor, unde a recunoscut că el este autorul sintagmei și cum s-a născut aceasta.

Înainte de meciul Petrolul – Rapid din anul 2000, Mircea Rednic (n.r – antrenor al Rapidului la acea vreme) se interesa, ca orice antrenor, de viitorul adversar. Un ziarist din București a insistat și m-a întrebat de cinci, șase ori cum o să joc împotriva Rapidului.

Atunci am spus asta cu «Ai, n-ai mingea, dai la poartă!» și a plăcut atât de mult încât a rămas în istorie. Lumea nu ține minte ce am antrenat sau eu unde am antrenat, ci ține minte vorba asta, a declarat Victor Roșca.

Duelul dintre Petrolul Ploiești și Rapid, din sezonul 2000-2001, s-a încheiat 1-2, cu golul victoriei giuleștene în ultimele secunde, semnat de englezul Mark Burke.

El a lansat celebra vorbă ”Ai, n-ai mingea, dai la poartă!”. ”Nimeni nu mai știe unde am antrenat. Vorba asta a făcut istorie”

Victor Roșca are UEFA Pro. Alte întâmplări amuzate cu el în prim-plan

Victor Roșca a fost portar la Rapid București, Chimia Râmnicu Vâlcea, Gloria Reșița și Metalul Bocșa. Este un antrenor cunoscut și respectat în România, chiar dacă nu are foarte mulți ani la cel mai înalt nivel. A pregătit numeroase formații din România, însă majoritatea din eșaloanele inferioare.

Tehnicianul le-a pregătit pe UTA, Arieșul Turda, Poli Timișoara, CSM Reșița, Petrolul Ploiești, Oțelul Galați, CFR Simeria, Corvinul, Olimpia Râmnicu Sârat și Vispești Blejoi. Acesta deține licența UEFA Pro

Victor Roșca mai este cunoscut și pentru o altă afirmație rămasă legendară. Întrebat de metodele de pregătire de la Petrolul și de faptul că jucătorii săi aleargă foarte mult, antrenorul le-ar replicat jurnaliștilor:

Și calul aleargă, dar nu dă lapte!

Urmăriți Playsport.ro și pe