El este „noul” Sorescu de la Dinamo. Cine va fi omul-cheie în echipa pregătită de Flavius Stoican

Bădulescu Silvian / 14.01.2022, 23:12
El este „noul” Sorescu de la Dinamo. Cine va fi omul-cheie în echipa pregătită de Flavius Stoican

Dinamo se pregătește de viața de după Deian Sorescu. „Câinii roșii” sunt aproape de a perfecta transferul cu numârul 5 în această fereastră de mercato. Alin Buleică, fotbalist aflat în probe de câteva zile, se pare că l-a convins pe Flavius Stoican să-l păstreze.

Alin Buleică, „noul” Sorescu?

Dinamo este concentrată să îl vândă pe Deian Sorescu. Fotbalistul venit de la Poli Timișoara este cu un picior în Polonia, pe când oficialii „câinilor” se pregătesc la viața de după acesta. Se pare că destinația lui Sorescu va fi Rakow, formație aflată pe locul al treilea în campionatul Poloniei.

În acest sens, Alin Buleică va fi legitimat în aceste zile. Conform GSP, jucătorul de bandă dreapta a impresionat la antrenamente și va evolua și în amicalul de sâmbătă, programat la Ovidiu, cu Farul Constanța. Dacă nu va exista nicio problemă, acesta va semna luni cu Dinamo.

Flavius Stoican și Alin Buleică au mai lucrat împreună, anul trecut, la Viitorul Pandurii Târgu Jiu. În decembrie 2013, acesta valora 1 milion de euro, potrivit Transfermarkt. În acest moment, însă, el este cotat la doar 100.000 de euro.

Pe lângă Buleică, la Dinamo au mai ajuns Răzvan Patriche, Marius Tomozei, Igor Jovanovic și Balthazar Pierret. Alb-roșii au o situație dificilă, fiind doar pe locul 15 și în pericol să retrogradeze pentru prima oară în istoria de peste 70 de ani a clubului care, de-a lungul timpului, a câștigat 34 de trofee.

Din Liga a 3-a franceză, la Dinamo

Fotbalistul francez, Balthazar Pierret, a evoluat ultima oară la Boulogne echipă din liga a treia din Franța. În principiu, acesta și-a dat acordul pentru a veni la București și pentru a semna cu Dinamo.

El vine la solicitarea noului team-manager, Florin Răducioiu, conform Fanatik. De asemenea, sursele GSP au afirmat că va trebui ca alb-roșii să se mulțumească și cu un fotbalist necunoscut, la început de carieră, după refuzurile unor jucători cu experiență la nivelul Ligii 1.

CV-ul francezului nu este deloc atractiv. Înainte de a veni la Dinamo, fosta sa echipă, Boulogne, se află pe penultimul loc, fiind, astfel, cu un picior în Liga a 4-a. În acest sezon, el a bifat 10 prezențe, dar doar două ca integralist, iar ultima prezență datează din 5 noiembrie. Nu se știe exact care este și condiția sa fizică, cu doar o săptămână înaintea reluării sezonului de Liga 1.

Mijlocaș central la bază, el poate să evolueze și pe postul de fundaș central, ținând cont de talia sa, 1,86 metri. Fotbalistul este cotat de Transfermarkt la 300.000 de euro.