Emma Răducanu, certată de ziariștii de la Londra pentru că a decis să vină în România. Ce i-au reproșat

Giosanu Catinca / 24.10.2021, 12:13
Emma Răducanu, certată de ziariștii de la Londra pentru că a decis să vină în România. Ce i-au reproșat

Presa străină a reacționat dur, după ce au aflat că noua senzație a tenisului feminin, Emma Răducanu, va evolua la turneul de tenis Transylvania Open WTA 250. Jurnaliștii de la Londra au mustrat-o pe sportiva cu origini românești pentru că a decis să vină în România în această perioadă.

Emma Răducanu, luată la rost de jurnaliști

Jurnaliștii din Regatul Unit al Marii Britanii s-au arătat deranjați de faptul că Emma Răducanu va juca meciurile de la Transylvania Open fără spectatori, ca urmare a noilor restricții impuse de autoritățile române.

Transylvania Open WTA 250 va avea loc la BT Arena Cluj-Napoca în perioada 23-31 octombrie 2021 și se anunță a fi un turneu de poveste cu jucătoare de excepție. Pe tabloul principal al turneului WTA de la Cluj-Napoca Transylvania Open figurează numele a șapte românce. Ba mai mult, patru jucătoare vor evolua duminică în calificări, astfel că România mai poate urca trei tenismene pe tablou. Alexandra Cadanțu, Andreea Roşca, Vanessa Popa Teiuşanu şi Briana Szabo sunt fetele ajunse în ultimul tur de calificare.

”S-a dus să joace în România cu tribunele goale!”

Turneul Transylvania Open se va desfășura cu porțile închise! Din cauza noilor restricții care vor fi impuse de luni, spectatorii nu vor mai putea urmări, din tribune, competițiile sportive. Acest lucru i-a deranjat enorm pe ziariștii de la Londra. Cei de la Daily Mail sunt de părere că e bizar ca Emma Răducanu să joace fără spectatori în țara de origine a tatălui ei.

Emma Răducanu s-a dus să joace în România cu tribunele goale! Prima apariție a Emmei Răducanu în țara natală a tatălui ei va fi în fața tribunelor goale. Organizatorii de la Transylvanian Open au anunțat că, din cauza unei decizii de ultimă oră guvernului României legată de Covid, fanilor nu li se va permite accesul la turneul de săptămâna viitoare. Cazurile de coronavirus au atins un nivel record în România.”, a transmis sursa anterior citată.

Britanica a bifat deja un prim antrenament la Cluj-Napoca, sâmbătă. Jucătoarea în vârstă de 18 ani a avut o atitudine fermecătoare. Sportiva a afișat un zâmbet în momentul în care a intrat pe teren în aplauzele fanilor. Ardelenii au putut merge la tenis sâmbătă, când s-au desfășurat primele partide din calificări. Asta, deoarecere restricțiile vor intra în vigoare abia de luni.

Românca Gabriela Ruse (23 de ani) a fost partenera de antrenament a Emmei Răducanu.