Mircea Lucescu, răspuns surprinzător pentru spanioli. Ce a spus despre plecarea lui Ronald Koeman de la Barcelona

Robert Zanfir / 19.10.2021, 22:31
Mircea Lucescu, răspuns surprinzător pentru spanioli. Ce a spus despre plecarea lui Ronald Koeman de la Barcelona

Mircea Lucescu i-a sfătuit pe spanioli să aibă răbdare cu Ronald Koeman. Barcelona are un sezon dezastruos, iar catalanii îi caută un înlocuitor olandezului. Dinamo Kiev, echipa românului, are programat meci pe Nou Camp, miercuri, de la 19:45.

Mircea Lucescu se află la al doilea sezon la cârma lui Dinamo Kiev. Tehnicianul român a jucat contra Barcelonei și în sezonul trecut din Champions League. Atunci, ucrainenii au pierdut ambele partide, scor 1-2 și 0-4.

Mircea Lucescu, răspuns surprinzător pentru spanioli

Barcelona traversează cea mai neagră perioadă din ultimii ani. Rămasă fără idolul Messi, trupa lui Joan Laporta se zbate în campionat, acolo unde este abia pe locul 7, iar în Liga Campionilor este ultima în Grupa E, fără niciun punct după două partide.

Pe Nou Camp va veni Mircea Lucescu, care speră la un rezultat bun. Il Luce nu a putut evita întrebările despre soarta lui Ronald Koeman, dar i-a surprins pe catalani.

E un sezon neobișnuit. Aproape toate echipele de top au nevoie de victorii după primele două meciuri din grupe. Nu numai Barcelona trebuie să câștige mâine, ci și noi.

Ce se întâmplă la Barcelona este ceva normal când vine vorba de construirea unei echipe. De fiecare dată e mai ușor să păstrezi o echipă decât să o reconstruiești. Barcelona are nevoie de timp.
Mircea Lucescu, antrenor Dinamo Kiev

Ronald Koeman, apărat de antrenorul lui Dinamo Kiev

Barcelona l-a pierdut în această vară pe idolul Messi, dar Mircea Lucescu este convins că echipa își va reveni dacă va exista răbdare cu tinerii care vin din urmă.

„Catalanii au mulți jucători tineri de perspectivă, dar au nevoie de rezultate pentru a progresa. E clar că nu se poate numai cum cu jucători tineri, e nevoie și de cei experimentați. Cred că sosirea lui Aguero, care are o vastă experiență în meciurile internaționale, le va oferi un imbold jucătorilor tineri și îi va ajuta să se dezvolte.

Sunt de acord cu Koeman, care spune că îi va fi greu Barcelonei să spere la ceva în acest sezon de Champions League. Echipele din această competiție sunt foarte puternice. El riscă foarte mult prin introducerea jucătorilor tineri, a fost clar și contra lui Bayern. Fanii Barcelonei trebuie să aibă răbdarea cu Koeman și cu rezultatele echipei.

Nu totul depinde de Ansu Fati. Îi va fi și lui greu, pentru că la un astfel de club există multă presiune din partea fanilor și a presei. Trebuie să reziste la presiune, dar nu e simplu”, a mai Mircea Lucescu, citat de sport.ua.

Mircea Lucescu, pe banca naționalei?

Mircea Lucescu ar putea fi înlocuitorul lui Mirel Rădoi pe banca naționalei. Deși a spus în mai multe rânduri că prima echipă a României este un subiect închis pentru el, Il Luce este văzut de mai mulți oameni din fotbal ca omul ideal care ar putea forța calificarea la primul Campionat Mondial după 1998.

Lucescu este, alături de Gică Hagi, Cosmin Olăroiu și Adi Mutu, între favoriții listei cu viitorii selecționeri.

Koeman trece prin cea mai dificilă perioadă care poate exista în fotbal, cea în care un ciclu s-a încheiat, iar tinerii vin să le ia locul celor experimentați. E nevoie de timp și răbdare pentru construirea unei noi echipe. La momentul actual, nu văd un antrenor care se poate descurca mai bine decât Koeman
Mircea Lucescu, Dinamo Kiev