Englezii au făcut prăpăd la Praga. S-au luat la bătaie cu fanii Fiorentinei, iar apoi i-au spart capul căpitanului Biraghi

Ioan Valentin Oprea 07.06.2023, 23:42

A fost alertă de grad zero la Praga, la finala de Conference League, dintre Fiorentina şi West Ham United. După ce, înainte de startul partidei, s-au înregistrat ciocniri violente între suporterii celor două echipe, nici primele 45 de minute nu au fost lipsite de incidente.

În minutul 32, când se pregătea să execute o lovitură de la colţul terenului, căpitanul Fiorentinei, Cristiano Biraghi, a fost atacat cu mai multe obiecte aruncate din tribună, din sectorul rezervat fanilor englezi.

Lovit direct în cap, experimentatul fotbalist în vârstă de 30 de ani a avut nevoie de îngrijiri medicale direct pe gazon. Biraghi a sângerat preţ de câteva clipe, iar staff-ul medical i-a aplicat, de urgenţă, un bandaj de culoare violet.

Biraghi a gafat în repriza secundă

Chiar dacă a rămas cu urme vizibile după acest incident, Biraghi a continuat să rămână pe teren. Biraghi a ieşit în prim-plan şi în partea secundă. În minutul 60, căpitanul Fiorentinei a capotat în careu şi a comis un henţ.

Centralul Cerro nu a observat iniţial eroarea lui Biraghi, dar a revenit asupra diciziei sale, după ce s-a consultat cu arbitrii din camera VAR. Benrahma a transformat fără emoţii, iar englezii au preluat conducerea pe tabela de marcaj.

Fiorentina l-a pierdut, în finalul primei reprize, pe Luka Jovic. Atacantul originar din Serbia s-a accidentat chiar la ultima fază de joc şi nu mai ieşit de la cabine. Jovic a reuşit să marcheze în faţa cu pricina, însă reuşita sa a fost invalidată pe motiv de ofsaid. În duelul cu fundaşii britanici, acesta a suferit o lovitură puternică la nivelul nasului şi nu a mai putut fi recuperat de staff-ul medical.

Urmăriți Playsport.ro și pe