Englezii o atacă dur pe Simona Halep! Românca a ajuns subiect de presă în Marea Britanie după vaccin

Gabriel Peneș 02.04.2021, 08:42
Englezii o atacă dur pe Simona Halep! Românca a ajuns subiect de presă în Marea Britanie după vaccin

Englezii o atacă dur pe Simona Halep! Românca a ajuns subiect de presă în Marea Britanie după vaccin. Numărul 3 mondial a fost depistată cu coronavirus în luna octombrie. Dar Halep a trecut relativ ușor peste boală. Campioana noastră a fost printre sportivii care au dorit să se vaccineze anti-Covid 19. Ea și-a făcut rapelul chiar și cu 2 zile mai devreme, înainte de plecarea la turneul de la Miami.

Englezii o atacă dur pe Simona Halep!

Simona Halep a fost destul de speriată de pandemia de coronavirus. Anul trecut, ea a renunțat să participe la US Open, tocmai din cauza situației medicale din SUA. Și în 2016, jucătoarea româncă a preferat să nu meargă la Olimpiada de la Rio de Janeiro, din cauza epidemiei declanșate de virusul Zika. Și acum, Simona Halep a încercat să evite orice complicație suplimentară generată de coronavirus.

Cu toate acestea, în luna octombrie, ea a fost testată pozitiv pentru Covid-19. Dar Simo a făcut o formă foarte ușoară a bolii. Însă, pentru că paza bună trece primejdia rea, ea a decis să se vaccineze. Lucrul acesta a declanșat, însă, reacția jurnaliștilor britanici, care o critică pentru faptul că „ar fi sărit peste rând”.

Sunt foarte liniştită după ce am făcut vaccinul şi rapelul. Am şi făcut virusul, aşa că mă simt mai confortabil decât în august şi de aceea mă duc în America. N-am avut nicio reacţie, zero, m-am bucurat, pentru că am fost un pic cu emoţii înainte. Dar n-am simţit nimic. L-am făcut mai devreme cu două zile, am întrebat dacă există un risc. Mi-au spus că nu, că poate fi făcut între 19 şi 21 de zile şi l-am făcut”, a dezvăluit Halep la plecarea din țară.

Englezii o atacă dur pe Simona Halep! Românca a ajuns subiect de presă în Marea Britanie după vaccin
Englezii o atacă dur pe Simona Halep! Românca a ajuns subiect de presă în Marea Britanie după vaccin

Românca a ajuns subiect de presă în Marea Britanie după vaccin

Jurnaliștii de la The Guardian au transformat-o pe Halep în personajul negativ al unui articol despre vaccinarea sportivilor. Ei au făcut și o comparație cu situația baschetbaliștilor din NBA. Echipele din liga nord-americană de baschet au fost avertizate să nu încerce să administreze noile vaccinuri contra COVID-19 înaintea categoriilor prioritare ce au fost stabilite de autorităţile americane de sănătate publică.

La noi, lui Halep i s-a permis să se vaccineze, deși nu era „la rând”, conform planificării medicale. Dar gestul ei a fost văzut nu doar ca un favor, ci ca un exemplu în favoarea vaccinării. De altfel, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a fost prezent cu ocazia imunizării campioanei. El i-a mulțumit campioanei pentru mesajul pe care îl dă și altor persoane în favoarea vaccinării.

Am dorit să îi mulţumesc pentru tot ce a făcut în toată această perioadă pentru ţara noastră, pentru faptul că este un ambasador important al României în toată lumea şi, de asemenea, am dorit să îi mulţumesc pentru gestul pe care l-a făcut la debutul campaniei de vaccinare şi anume în momentul în care dumneaei a anunţat că doreşte să se vaccineze”, a spus Valeriu Gheorghiţă, citat de news.ro.

Și Halep și Gheorghiță sunt criticați în materialul din The Guardian pentru „sărirea rândului” de către jucătoarea de tenis.

Vaccinarea Simonei Halep a fost foarte vizibilă, coordonată de șeful campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. Totodată, au apărut numeroase comentarii negative, după ce una dintre cele mai bune sportive ale României a avut prioritate la vaccinare”, notează The Guardian.

Ziariștii britanici adaugă că liderul mondial  Ashleigh Barty și numărul 2 WTA, Naomi Osaka, nu s-au vaccinat încă. Ele au lăsat de înțeles că nici nu o vor face în viitorul apropiat: „Mă voi vaccina, probabil, dar atunci când voi fi eligibilă!”, a declarat nipona. La rândul ei, Ashleigh Barty a spus că în Australia trebuie să îți aștepți rândul pentru a te imuniza. „Familia mea va încerca să primească vaccinul”, a spus liderul ierarhiei WTA.

 

 

Urmăriți Playsport.ro și pe