Simona Halep a părăsit România. Campioana noastră a făcut rapelul cu două zile mai devreme

Olteanu Ștefan 19.03.2021, 17:40
Simona Halep a părăsit România. Campioana noastră a făcut rapelul cu două zile mai devreme

Simona Halep a plecat în Statele Unite ale Americii, unde va participa la turneul Miami Open. Cea mai bună jucătoare de tenis din România a făcut rapelul cu două zile mai devreme și a oferit câteva detalii despre experiența ei cu vaccinul. Turneul de la Miami se va desfășura în perioada 22 martie – 4 aprilie. Simona Halep a ajuns de două ori în semifinalele turneului de la Miami, 2015 și 2019.

Simona Halep a părăsit România

Simona Halep reintră în circuitul WTA și a plecat în SUA pentru a participa la Miami Open. Ea a avut nevoie de pauză după Australian Open, din cauza unor mici probleme medicale, însă acum spune că se simte mai bine. De asemenea, în perioada pe care a petrecut-o în România, Simona Halep s-a vaccinat și împotriva virusului Covid-19.
Ea a făcut rapelul cu două zile mai devreme și spune că nu a avut niciun simptom după.

Sunt foarte liniştită după ce am făcut vaccinul şi rapelul. Am şi făcut virusul, aşa că mă simt mai confortabil decât în august şi de aceea mă duc în America. N-am avut nicio reacţie, zero, m-am bucurat, pentru că am fost un pic cu emoţii înainte. Dar n-am simţit nimic. L-am făcut mai devreme cu două zile, am întrebat dacă există un risc. Mi-au spus că nu, că poate fi făcut între 19 şi 21 de zile şi l-am făcut”, a dezvăluit Halep la plecarea din țară.

Simona Halep a făcut rapelul cu două zile mai devreme
Simona Halep a făcut rapelul cu două zile mai devreme

Nerăbdătoare să revină pe teren

A trecut mai bine de o lună de la ultima partidă oficială a Simonei. Pe 16 februarie, Halep era învinsă de Serena Williams la Australian Open și părăsea primul Grand Slam al anului în sferturile competiției.
Ulterior, problemele medicale au determinat-o pe Simona Halep să se retragă de la Dubai și Doha. Acum se simte mai bine și spune că de abia așteaptă să revină pe terenul de tenis.

A fost o pauză destul de lungă, m-am simţit bine acasă, am făcut antrenamente după ce mi-au trecut toate durerile. Abia aştept să merg să joc câteva meciuri şi sper să joc bine. Nu ştiu ce restricţii sunt, noi vom fi în bulă şi sunt ok cu asta, aşa am fost la toate turneele de până acum, în afară de Australia. Nu pot spune că am o mare problemă, nu e confortabil, dar va fi ok”, a spus Simona Halep.

Miami Open este programat în perioada 22 martie – 4 aprilie. În 2019, Simona Halep ajungea până în semifinale la Miami, unde era eliminată de Karolina Pliskova.

Halep va participa la Miami Open în perioada 22 martie - 4 aprilie
Halep va participa la Miami Open în perioada 22 martie – 4 aprilie

„Îmi doresc mereu să joc la FED Cup!”

Ea a vorbit și despre participarea la turneul FED Cup. În perioada 16-17 aprilie, România întâlnește Italia la Cluj Napoca, în barajul pentru menținerea/promovarea în Grupa Mondială.

M-am hotărât pentru că îmi doresc mereu să joc la Fed Cup. Faptul că am stat o lună m-a ajutat să decid să merg să joc două meciuri în plus. Acolo e mereu o emoţie diferită, o încărcătură emoţională foarte mare şi este epuizant, chiar şi o săptămână. Mă bucur foarte mult că pot să merg şi bineînţeles pentru Moni (n.r. – Monica Niculescu), ştiam că va fi căpitan, ni s-a confirmat. Mă bucur tare mult pentru ea şi sper să facem o treabă bună. Nu este o colaborare, eu sunt jucător, ea este căpitan-jucător, ea va decide tot ce ţine de echipă. Sunt acolo să îmi joc meciurile. Dacă e cazul, voi juca şi extra (n.r. – la dublu). Putem să trecem de Italia, putem trece de orice echipă în momentul de faţă, avem o echipă foarte puternică. Am încredere mereu când merg la Fed Cup, pentru că în Fed Cup este diferit. Când reuşeşti să formezi o echipă în adevăratul sens al cuvântului, poţi câştiga foarte mult. Am spus-o de multe ori şi îmi doresc tare mult să fiu căpitan, chiar şi căpitan-jucător. Este o experienţă extraordinară, dar şi un stres în plus”, a mai spus Simona.

Simona Halep va fi prezentă la FED Cup
Simona Halep va fi prezentă la FED Cup