Enigma din viața lui Gigi Becali. Unde au dispărut aproximativ 500 de milioane de euro?

Ștefănescu Dragoș 23.12.2021, 07:13
Enigma din viața lui Gigi Becali. Unde au dispărut aproximativ 500 de milioane de euro?

Gigi Becali este unul dintre cei mai mediatizați patroni din fotbalul românesc. Finanțatorul FCSB are o avere impresionantă care îl plasează în topul celor mai bogați români. O enigmă însă planează asupra banilor patronului de la FCSB, valoarea exactă a averii sale nefiind cunoscută.

Enigma averii lui Gigi Becali

De când a preluat clubul FCSB, Gigi Becali a devenit unul dintre cei mediatizați patroni din fotbalul românesc. Latifundiarul din Pipera are o avere impresionantă care îl plasează în topul milionarilor din România. La final de 2021, Gigi Becali este pe locul 14 în clasamentul celor mai bogaţi români, conform ierarhiei realizate de revista Capital.

Latifundiarul din Pipera are o avere estimată între 325 şi 425 de milioane de euro, fiind cel mai bogat patron de club din Liga 1. Ion Țiriac este singurul om din sport care îl depășește pe Becali în acest top. Fostul tenismen are o avere estimată la 2 miliarde de euro.

În ciuda acestor estimări făcute de specialiști, există multe persoane care susțin că Gigi Becali ar avea o avere mult mai mare. Cristi Borcea, finul patronului de la FCSB, susține că acesta ar avea o avere de peste 1 miliard de euro.

Eu cred că are peste 1 miliard, active și bani. Eu nu mă pot compara cu el. Pe el nu-l interesează decât biserica și familia. FCSB este doar o afacere”, a spus Cristi Borcea.

Gigi Becali, cel mai bogat român?

Dumitru Dragomir, fost apropiat al lui Gigi Becali, a declarat că acesta ar avea o avere de 2 miliarde de euro. Dacă estimările lui Dragomir ar fi corecte, Gigi Becali ar putea fi cel mai bogat român, depășindu-l chiar și pe Ion Țiriac.

Gigi Becali are pământuri de cel puțin un miliard și jumătate acum. Păi, mă, nu știe nimeni, nici nu știu dacă am dreptul să spun. Are pădure și din subvenție poate să trăiască oriunde în lume fără să mai muncească el și copiii lui toată viața.

Are mii de hectare de pădure, fraților! Pe asta n-o știe nimeni! Nici eu nu știu dacă e bine să spun sau nu că se supără ăsta, vă dați seama.

Pământul lui Gigi costă acum 300 de euro metrul, sub 250 de euro nu se vinde. În doi-trei ani, se vinde cu 800 de euro. Din punctul meu de vedere, are peste două miliarde. Convingerea mea este că, dacă trăiește cinci mii de ani, nu poate să rămână fără bani”, a spus Dumitru Dragomir pentru Prosport.

Gigi Becali nu vrea să vorbească despre averea sa

Încercînd să facă lumină în cazul speculațiilor făcute pe seama averii sale, jurnaliștii l-au contactat pe Gigi Becali. Latifundiarul din Pipera a evitat să vorbească despre banii săi, declarând că nu îl interesează estimările făcute de alții.

Nu vreau să discut averea mea şi nu mă interesează ce estimează unii sau alţii referitor la averea mea. Este un subiect pe care nu vreau să îl discut”, a declarat Gigi Becali.