Episod neștiut despre Simona Halep și Cosmin Olăroiu. S-a întâmplat că sportiva se afla în Dubai, la un turneu

Catinca Giosanu 18.01.2021, 09:06
Episod neștiut despre Simona Halep și Cosmin Olăroiu. S-a întâmplat că sportiva se afla în Dubai, la un turneu

La cei 51 de ani, Cosmin Olăroiu a dezvăluit că la un moment dat a ajutat-o pe jucătoarea de tenis, Simona Halep. S-a întâmplat în timp ce campioana noastră se afla într-un moment crucial.

Episod neștiut despre Simona Halep și Cosmin Olăroiu

Tehnicianul chinezilor de la Jiangsu Suning vorbește foarte frumos despre numărul 2 WTA.

Lângă orice român care activează scrie România. Şumudică, Răzvan Lucescu, Boloni, Mircea Rednic – când lucra afară -, Mircea Lucescu, Dan Petrescu, toţi reprezintă România. După părerea mea, din exterior, Halep trebuie apreciată mult mai mult. Eu o apreciez foarte mult pentru că ştiu ce înseamnă să fii român şi să ajungi acolo.

Iar ea a ajuns peste orice alt sport sau competiţie sportivă la care am fi participat noi şi am fi putut ajunge la un asemenea nivel. Şi mai ales în tenis, ceea ce a făcut ea este unic pentru o ţară ca a noastră. O apreciez enorm, chiar am cunoscut-o într-o conjunctură neplăcută. Ea avea o accidentare și a apelat la mine și la staff-ul meu medica să o ajutăm.

Am reuşit să o punem pe picioare, a participat la turneul de atunci din Dubai şi chiar l-a câştigat. La noi în ţară, oricând se va găsi o voce care va spune că nu trebuia să lovească aşa cu reverul şi că trebuia să lovească nu ştiu cum. Sunt convins că nici ea nu simte aprecierea pe care o merită”, a explicat Olăroiu, pentru TV Telekom Sport.

Sportiva din Constanța a fost ajutată de staff-ul medical al formațiunii Al Ahli (Dubai). S-a întâmplat înaintea turneului câștigat de Simona în 2015. În acel moment, Cosmin Olăroiu era tehnicianul arabilor.

Simona Halep în timpul unui meci amical disputat în cadrul Winners Open
Simona Halep în timpul unui meci amical disputat în cadrul Winners Open, in Cluj-Napoca / Sursa Foto: Inquam Photos / Mircea Rosca

Cum a evoluat Simona Halep?

De-a lungul carierei sale, Simona Halep a cucerit două turnee de Grand Slam: Roland Garros (2018) și Wimbledon (2019).

Marea sportivă a câștigat 22 de turnee de simplu în toată cariera și peste 37 de milioane de dolari de pe urma turneelor la care a participat.

În plus, a stat un an pe primul loc mondial: între februarie 2018 și ianuarie 2019, adică 48 de săptămâni la rând. În prezent, campioana se situează pe locul 17 all-time, primul loc fiind împărțit de Steffi Graf și Serena Williams, cu câte 186 de săptămâni.

Simona Halep are cele mai multe săptămâni consecutive în Top 10 mondial, peste 350 de săptămâni.

În momentul de față, numărul 2 WTA vrea să dea lovitura la Australian Open. Ea va încerca să răzbune eșecurile suferite în semifinala ediției din 2020, respectiv finala competiției din 2018.

Urmăriți Playsport.ro și pe