Episodul uitat dintre Victor Socaciu și Gigi Becali. Ce i-a spus regretatul artist patronului FCSB când i-a cerut să-i compună un imn pentru echipă

Bădulescu Silvian / 27.12.2021, 20:31
Episodul uitat dintre Victor Socaciu și Gigi Becali. Ce i-a spus regretatul artist patronului FCSB când i-a cerut să-i compună un imn pentru echipă

La cumpăna dintre ani, suflarea rapidistă a primit o nouă lovitură cruntă. Victor Socaciu, cântăreț de muzică folk și compozitor al imnului Rapidului, „Glasul roților de tren” s-a stins din viață. Acesta avea 68 de ani și a avut diverse probleme de sănătate pe parcursul acestui an.

L-a refuzat pe Gigi Becali

Pe lângă imnul echipei Rapid București, acesta a compus și imnul echipei FC Argeș. Totuși, în urmă cu câteva luni, el a recunoscut că a avut o ofertă pe această temă pentru a compune un imn pentru FCSB, echipa patronată de Gigi Becali.

Compozitorul nu a oferit foarte multe detalii, dar a dat de înțeles că atașamentul față de culorile Rapidului au cântărit în refuzul său.

Nu voi da detalii despre acea ofertă. Pot să vă precizez doar că nu era venită din partea celor de la Dinamo, dar și că îl iubesc foarte tare pe Gigi Becali, fiindcă e un om atât de dăruit și de generos cu semenii săi” recunoștea acesta pentru Playsport.

De asemenea, acesta declara, în cadrul aceluiași interviu, că abia așteaptă să fie prezent la inaugurarea noului stadion al echipei Rapid.

Am auzit că am un loc rezervat pe noul stadion din Giulești. Voi fi acolo la primul meci al Rapidului, la revenirea pe prima scenă a fotbalului românesc, fie că am acel loc, fie că va trebui să cumpăr bilet, asemenea oricărui fan”.

„Victor Socaciu s-a alăturat Galeriei din Ceruri!”

Vestea tristă a fost comunicată prin intermediul paginii oficial de Facebook a echpiei FC Rapid București 1923. Aceasta este a doua tragedie într-un timp foarte scurt pentru Rapid, după ce și Constantin „Bebe” Năsturescu a murit de curând.

Finalul de an aduce o nouă veste tragică! Interpretul imnului nostru, „Glasul roților de tren”, Victor Socaciu, s-a alăturat Galeriei din Ceruri a Rapidului!

Sincere condoleanțe familiei și prietenilor!” a fost scris pe pagina de Facebook a echipei.

Artistul avea unele probleme de sănătate mai vechi. În trecut, Victor Socaciu suferise un transplat de rinichi. Totodată, acesta a suferit și de COVID la începutul acestui an, printre problemele de sănătate pe care le mai avea. El fusese internat în spital în septembrie.

Pe lângă clubul Rapid, tot prin intermediul social media, FC Argeș și-a exprimat regretul față de trecerea în neființă a acestuia.

Drum lin, Victor Socaciu! Doliu în lumea muzicii românești! Victor Socaciu, cunoscut cântăreț de muzică folk, a decedat astăzi, 27 decembrie 2021, la vârsta de 68 de ani. Artistul s-a stins din viață la Spitalul Carol Davila din Capitală, unde era internat de aproape o lună.

Victor Socaciu a compus actualul imn al echipei FC Argeș. Clubul FC Argeș nu te va uita niciodată! Sincere condoleanțe familiei îndurerate!” au transmist argeșenii pe pagina oficială de Facebook.