Eroul Costel Gâlcă, prima reacție după ce s-a despărțit de Vejle: „Au fost niște neînțelegeri.” Ce urmează pentru antrenorul român

Marian Cărăvan / 23.05.2021, 18:35
Eroul Costel Gâlcă, prima reacție după ce s-a despărțit de Vejle: „Au fost niște neînțelegeri.” Ce urmează pentru antrenorul român

A promovat-o pe Vejle și apoi a salvat-o de la retrogradare, dar acum se desparte de formația daneză. Costel Gâlcă a oferit primele declarații după luarea deciziei. Aventura antrenorului român în Danemarca a ajuns la final.

Eroul Costel Gâlcă, prima reacție după ce s-a despărțit de Vejle

Costel Gâlcă a făcut minuni în Danemarca, unde a antrenat-o pe Vejle Boldklub. O fostă campioană a Danemarcei, pe care a preluat-o într-o perioadă mai puțin fastă. A ajuns în liga secundă, dar după numai un an a repus-o pe Vejle între echipele din Superligă. Iar în acest sezon și-a îndeplinit obiectivul, salvarea de la retrogradare. Vejle dispută luni, de la ora 15:00, ultimul meci al sezonului, pe teren propriu cu Aalborg. Vejle se menține în Superligă, dar Costel Gâlcă se desparte de formația daneză. Antrenorul român nu a căzut de acord cu oficialii echipei în privința planurilor pentru sezonul următor.

Au fost niște neînțelegeri în ceea ce privește alcătuirea lotului, e vorba și de absența unor facilități. Nu am putut să cădem de acord în privința lor”, a declarat Costel Gâlcă, citat de Jv.dk.

Cu toate acestea, fostul campion cu FCSB a lăsat o impresie frumoasă în Danemarca. Este lăudat de directorul sportiv al celor de la Vejle, Henrik Tønder.

Gâlcă a venit la Vejle ca un antrenor internațional cu un nume pe care Vejle nu și-ar permite în mod normal să îl angajeze.

Misiunea a fost de a asigura rămânerea în prima ligă, și am fost aproape. A reușit apoi să promoveze într-un sezon în care doar o echipă a putut urca în prima ligă. A fost o realizare specială care nu a primit creditul pe care îl merita. În acest sezon, Vejle și Constantin Gâlcă au terminat deasupra liniei și au asigurat supraviețuirea în prima ligă pentru prima dată după anul 2000. Este o realizare minunată”, a spus oficialul formației daneze.

Eroul Costel Galca, prima reactie dupa ce s-a despartit de Vejle
Eroul Costel Galca, prima reactie dupa ce s-a despartit de Vejle

Costel Gâlcă a promovat cu Vejle în Superligă

Pe 6 martie 2019, Costel Gâlcă o prelua pe Vejle, aflată atunci într-o postură ingrată. Ultimul loc în Superliga daneză și perspectiva retrogradării în eșalonul secund. Unde fosta campioană a Danemarcei nu a stat decât un singur sezon. A avut grijă Costel Gâlcă de asta, iar în vara anului trecut cei de la Vejle sărbătoreau revenirea în eșalonul de elită.

După un singur an în divizia secundă, Vejle Boldklub revenea, matematic, pe prima scenă cu două etape înainte de finalul sezonului. A fost bucurie mare în vestiarul lui Vejle, la promovarea în Superligă. Chiar dacă în acest sezon au ajuns în play-out, cei de la Vejle au reușit să se mențină între formațiile de primă ligă și pentru sezonul viitor. Gruparea daneză se va despărți însă de antrenorul român. Anunțul a fost făcut deja cu mult înainte de finalul campionatului. Costel Gâlcă și-ar fi dorit să continue, însă nu a ajuns la un numitor comun cu oficialii lui Vejle.

Mai mult ca sigur, Vejle va încheia sezonul pe locul 10, deasupra liniei de retrogradare.